Profilfag:
Fysik A
Matematik A
Programmering B
Robotteknologi
Robotter er og bliver en mere og mere integreret del af vores hverdag, skolegang og fremtidige arbejdsliv, uanset hvilken uddannelse og hvilket erhverv du vælger. Det forventes at der skabes mellem 10000 og 15000 nye arbejdspladser hvert år indenfor robotteknologi i Danmark frem til år 2025, og man mener at væksten fortsat vil være stigende herefter (kilde: Damvad analytics: analyse af den danske robotindustri). Her er fag som matematik, fysik og programmering væsentlige redskaber.
Er du vild med at nørde med programmering og fremtidens robotter?
Du vil blive en del af et helt nyt studiemiljø, som skal opbygges rundt om faglighed, selvstændighed, engagement og innovation. I denne studieretning er arbejde med teknik og viden om robotteknologi tænkt ind som en naturlig del af fag og studieretningens fag og flere tværfaglige forløb.
Undervejs møder du virksomheder og projekter, der anvender robotteknologi, og du får også en forståelse af, at det er mindre kompliceret, end det ser ud til ved første øjekast. I et af de første tværfaglige projekter samarbejder eleverne i grupper i fagene programmering og teknologi om at løse virkelige problemer vha. En lille mobil robot, som skal programmeres og tilpasses mekanisk til den opgave gruppen vælger.
Du kan tage denne studieretning på gymnasiet på Øster Uttrup Vej.
Fag og niveauer
Profilfag/studieretningsfag
-
Fysik A
-
Programmering B
-
Matematik A
Obligatoriske fag
-
Teknologi B
-
Idéhistorie B
-
Dansk A
-
Engelsk B
-
Kemi B
-
Informatik C
-
Samfundsfag C
-
Biologi C
-
Teknikfag A -
vælg mellem:
-
Udvikling og produktion
-
Elektronik
-
Maskin
-
Tekstil
-
-
Byggeri og energi
-
Arkitektur
-
Konstruktion
-
-
Proces, levnedsmiddel og sundhed
-
Bioteknologi
-
Gastroscience
-
Livsstil og sundhed
-
-
Digitalt design og udvikling
-
Valgfag
-
1 løft eller
-
1 C-fag
Forslag til valgfag
Løft kunne være: Teknologi A, engelsk A, samfundsfag B eller kemi A.
C-fag kunne være: Innovation C, materialeteknologi C, psykologi C, tysk C, filosofi C, mediefag C, musik C, idræt C, eller erhvervsøkonomi C.
PROJEKTER i fagene
De forskellige fag i studieretningen toner ofte indholdet i fagene til at omhandle et eller flere aspekter omkring robotter. Nedenfor ses et par eksempler på nogle af de projekter, som du kan opleve i studieretningen:
Projekter i fysik
Projekter i matematik
Projekter i programmering
Projekter i dansk
Projekter i Idéhistorie
Projekter i teknologi
STUDIEREJSER
Robotteknologi er en ny studieretning og den første studietur er planlagt. Den bliver til Amsterdam i foråret 2022.
Kortere ture ud af huset
I november 2021 var 2.g'erne på besøg hos Xtel Wireless, et udviklingshus, der arbejder primært med IoT (Internet of Things), og hørte om praktiske anvendelser af sensorer.
Elever fra robotteknologi har også haft vores interne robotter – mBot og DoBot - med i zoo i september 2021 til Naturvidenskabsfestival.
Teamdag
Som en del af en teamdag (naturligvis med robotter som tema) var 1. og 2. g i december 2021 på besøg en eftermiddag på AAU, institut for elektroniske systemer, robotteknologistudiet.
Vi startede i et af deres auditorier til et foredrag om robotteknologistudiet på AAU og anvendelsen af kunstig intelligens. Vi var derefter rundt i deres laboratorier, og så de forskellige robotter, som de arbejder med – herunder Spot - den firbenede robot.

Videreuddannelse
Studieretningen lægger op til en række tekniske videregående uddannelser, fx ingeniøruddannelser. Et oplagt valg kunne være ingeniøruddannelsen i robotteknologi på Aalborg Universitet.
Se alle videregående uddannelsesmuligheder på adgangskortet.
Lærere på robotteknologi










Oplæg om Robotteknologi fra virtuelt Åbent Hus i november 2020
Leder for studieretningen

