Robotteknologi

Er du vild med at nørde med programmering og fremtidens robotter? Og kunne du tænke dig at simulere en månelanding ved hjælp af droner? Så er studieretningen Robotteknologi lige noget for dig.

Studieretningen henvender sig til dig, der godt kan lide at programmere, og som synes, det er sjovt at lege med tanken om, hvilke funktioner en robot kunne løse, og hvilke det måske ikke er så smart at anvende den til.

Du vil blive en del af et helt nyt studiemiljø, som skal opbygges rundt om faglighed, selvstændighed, engagement og innovation. Undervejs møder du virksomheder og udviklingsprojekter, der anvender robotteknologi på måder, som er innovativt rigtig spændende, og du får også en forståelse af, at det er mindre kompliceret, end det ser ud til ved første øjekast.

Under uddannelsen vil du komme dybere ned i robotteknikken, og du vil komme tæt på fysikken, der ligger bag, både i teori og gennem praktiske forsøg. Du vil arbejde i et kreativt og udforskende miljø, hvor der er plads til at anvende og teste holdkammeraters og dine egne idéer. Arbejdet vil i høj grad være projektorienteret, og du vil få mulighed for at samarbejde med lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Sammenkoblingen af fysik og programmering vil give dig en grundlæggende forståelse for den måde robotteknologi kan udføres på, og sammen med resten af fagpakken vil studieretningen give dig gode forudsætninger for at tilegne dig kompetencer inden for robotteknologi.

Du vil opleve et samarbejde med Aalborg Universitet om deres nystartede kandidatuddannelse i robotteknologi, som vil give et indblik i de muligheder, der er for at udforske emnet yderligere og komme helt tæt på den nyeste viden og teknik inden for robotteknologi.

Læs mere om studieretningen Robotteknologi i denne artikel fra Nordjyske.

Du kan tage denne studieretning på gymnasiet på Øster Uttrup Vej.

Profilfag

Se alle fag