International HTX

Tag en international HTX-uddannelse

– og oplev blandt andet tre måneders studieophold i Australien 

Den internationale HTX-uddannelse er for dig, der drømmer om et studieophold i et andet land og eventuelt en international karriere i udlandet eller herhjemme. Du får mulighed for at gennemføre en uddannelse, hvor der er et stort fokus på fremmedsprog, kultur og historie, internationale relationer, interkulturel forståelse og internationale virksomheder.

Den internationale HTX-klasse har blikket rettet udover Danmarks grænser. Du kan se behovet for at udvide horisonten, og interesserer dig for, hvordan hele verden fungerer og agerer.
Studieretningen henvender sig til dig, der er interesseret i globalisering. Du får mulighed for at arbejde med kommunikation på tværs af landegrænser, lave live-tv fra internationale arrangementer og lave medieindhold tiltænkt både danske som udenlandske målgrupper.

Du kan tage denne studieretning i Aalborg centrum, hvor Aalborg Tekniske Gymnasium ligger i Nyhavnsgade som en del af Friis.

Et semester down under

Intensiv engelskundervisning i næsten alle døgnets vågne timer lyder for de fleste gymnasieelever som hård kost. Men den bliver mere fordøjelig, når den kombineres med næsten uendelige, hvide sandstrande og en varm sol på en skyfri himmel. For det er de daglige omgivelser for studieretningen International HTX, der tilbringer 3. semester på den anden side af planeten. 

Elever fra Aalborg Tekniske Gymnasium i gang med deres semester i Australien, som er en del af studieretningen Global TechFanget af fotografen – i Australien.

Her har Aalborg Tekniske Gymnasium indledt et samarbejde med den australske udgave af et teknisk gymnasium ”TAFE” (Technical And Further Education) i Kingscliff, der ligger omkring 90 km syd for Brisbane på Australiens østkyst. Under opholdet bor vores danske elever sammen med deres australske værtsfamilier i en hverdag, hvor der er kænguru på middagsbordet samt hvaler og delfiner i havet. Hverdagen i en australsk familie er et møde med en kultur, der er sammensat af mange landes traditioner men med en klar overvægt af de britiske.

Gymnasieeleverne fra Aalborg følger næsten det normale pensum på TAFE, selvom de går i deres egen klasse. Fagene er meget lig de danske men med mere vægt på naturfag. Et par gange om ugen er der danskundervisning via et konferencesystem, der sætter klassen i forbindelse med lærere i Aalborg.

Vicerektor Gitte Rye Larsen udtaler følgende om studieretningen International HTX: ”Den gør dem helt klart bedre rustet til at kunne arbejde i internationale virksomheder. Med den sproglige ballast vil det blive nemmere at læse i udlandet, ligesom den også letter adgangen til en række studier på universitetet.” 

Relevant valgfag: Engelsk A, International teknologi og kultur C.

HTX-elev fra studieretningen Global Tech på Aalborg Tekniske Gymnasium med sin australske værtsfamilie
Når man er i Australien for at gå på college som en del af International HTX, bor man hos en australsk værtsfamilie.

HTX-elever fra Aalborg Tekniske Gymnasiums studieretning Global Tech i gang med surfundervisning i Australien

Vi surfer downunder! Eller rettere: 2.i på vores internationale studieretning Internation HTX gør. De har nemlig gang i et semesters skolegang på TAFE (Technical And Further Education) i Kingscliff ved Brisbane på Australiens østkyst. Og her er ”Surf Safe”-programmet en del af undervisningen.

Skandinavisk festival og Brisbane, 2016

 

Profilfag

Se alle fag