Hvide huer i Musikkens Hus

Hvide studenterhuer lyste op i forhallen i Musikkens Hus, og der var masser af småsnak, inden forældre og dimittender skulle ind i salen for at blive hyldet og have overrakt eksamensbeviser. I dag afholdt Aalborg Tekniske Gymnasium nemlig dimission for de nyudklækkede studenter i Musikkens Hus. Af hensyn til corona måtte dimission afholdes ad to omgange, først for afdelingen Friis og dernæst for afdelingen på Øster Uttrup Vej.

Rektors tale fremhævede det positive i at smittetallene heldigvis er så lave, at studenterne kan fejres på næsten almindelig vis. Det sidste corona-år har ramt de unge mennesker hårdt, og de har måttet undvære socialt samvær og fester det meste af året. Men i dag er det en festdag, og det kunne tydelig mærkes. Her var stolte forældre og lettede studenter – muligvis med en smule tømmermænd.

I de flotte rammer i Musikkens Hus blev der taget fællesbilleder, der var sang og taler i salen, og der blev uddelt eksamensbeviser og legater. Traditionen tro blev studenterhuerne kastet op i luften og alle omkring knipsede løs for at forevige øjeblikket.

Dimissionen blev afsluttet i bedste stil med bobler og chokolade under åben himmel med udsigt til fjorden. Det gjorde ikke spor, at der ikke var fuld sol, for det var meget glade studenter og forældre, der skålede med hinanden.