Sølv ved DM i science

Svineøjne og containerskibe!

Det kan måske lyde som et vredesudbrud fra Kaptajn Haddock, men det var i stedet nogle af ingredienserne, da Amalie, Ida og Sofus her fra AATG sikrede sig sølv ved DM i Science!

Finalen blev afholdt i Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø og havde deltagelse af i alt 8 hold, der alle havde kvalificeret sig gennem regionale semifinaler. Her havde AATG-holdet sikret sig landets fjerdehøjeste pointantal, hvilket altså var mere mere end rigeligt til at sikre sig deltagelse ved finalen.

Arrangementet foregik over to dage, og temaet for de to dage var henholdsvis 'Øjet' og 'Invasive arter'. Hver dag bød på opgaver, der testede elevernes kunnen og viden inden for fagene biologi, kemi, bioteknologi, fysik og matematik - og eneste tilladte hjælpemidler var lommeregner, lineal og blyant!

Første dag bød på dissekering af et svineøje og testede deltagerne i øjets optik, anatomi og tårekvalitet.

På andendagen skulle deltagerne undersøge desinfektionsmidlers kemi, ballastvands betydning for containerskibes stabilitet og vurdere ballastvandets biologiske indhold ved hjælp af mikroskoper og tællekamre.

Det lyder kompliceret - men det var jo også DM-finalen! Heldigvis har vi nogle rigtigt dygtige elever her på AATG, og de tre udsendt sikrede sig ikke mindre end en flot sølvmedalje!

Finalen var også kvalifikation til den europæiske finale i science. Sølvmedaljen var desværre ikke helt nok til at kvalificere holdet til EU-finalen, der foregår i Tjekkiet til maj. Den ære gik i stedet til de to guldmedaljevinderhold fra Bagsværd Gymnasium og Kold College.