Naturens kemi

Du er nysgerrig, videbegærlig og brænder for at forstå verden både omkring dig og indeni dig. Du kommer til at arbejde med forskellige emner, som tager udgangspunkt i den natur, der omgiver os og de kemiske stoffer, vi anvender, fx naturens små byggesten; molekyler og celler. Så synes du planter, dyr og den menneskelige krop er interessante, og vil du gerne forstå dem i et matematisk og kemisk perspektiv, er Naturens Kemi lige noget for dig!

Vi bearbejder emnerne både teoretisk og praktisk blandt andet gennem eksperimenter. Teori anvender vi i praksis i laboratorier og værksteder.

Eleverne siger:

- Andreas 2.g: ”Hvis du nyder at stå med hænderne i kemikalier og udføre forsøg, som mor ikke vil blive glad for, er det stedet for dig”

Henriette 3.g: ”Der er et godt samspil mellem lærerne – fx kombinerer vi kemi og biologi og laver opgaver og eksperimenter på tværs af fagene”

- Nicolai 2.g: ”Studieretningen er meget social – der er et godt sammenhold – samtidig med at man har et højt fagligt niveau”

- Lucie 2.g:”Naturens Kemi er den studieretning, der åbner flest døre i forhold til mine fremtidige muligheder”

Studieretningsfagene kemi A og matematik A danner den røde tråd i undervisningen. Vi kombinerer viden fra de enkelte fag med henblik på at opnå indsigt på tværs af fag. I undervisningen indgår en del gruppearbejde, så hvis du kan lide at arbejde sammen med andre, er studieretningen noget for dig.

Derfor lægger denne studieretning særligt op til dig med en interesse inden for den naturvidenskabelige verden og en lyst til at fordybe dig i kroppens molekylærbiologiske plan.

 Du kan tage denne studieretning på gymnasiet på Øster Uttrup Vej.

 

Profilfag

Se alle fag