Jacob og Emil fra 3.Q er blandt Danmarks bedste til matematik

For andet år i træk kan Aalborg Tekniske Gymnasium sende elever af sted til vinderseminaret i den nationale Georg Mohr-konkurrence. I år det Jacob Garm Pedersen og Emil Vibe Raunstrup fra 3.Q, der er blandt de 59 vindere i landets største matematikkonkurrence.

- Selvom opgaverne var nemmere i år, så var jeg meget overrasket, siger Jacob, der som 1 ud 9 fik fuld score i årets konkurrence.

Vinderseminaret er både en præmie for indsatsen, men det er også en mulighed for at blive udtaget til fremtidige konkurrencer, som Nordisk Matematikkonkurrence i april, International Matematikolympiade (IMO) i juli og til sidst Baltic Way til november. Men for Jacob og Emil vægter det sociale og udforskning af matematikken højere end dét at gå videre i konkurrencen.

- Jeg er mest med for sjov, og fordi jeg synes, matematikopgaverne er spændende, siger Emil.

- Det kunne være sjovt at komme videre, men jeg træner ikke målrettet mod det, siger Jacob, der også glæder sig til at møde de andre vindere.

Georg Mohr-konkurrencen henvender sig til matematikinteresserede elever på de gymnasiale uddannelser. Den blev grundlagt i 1991 og har til formål at fremme interessen for matematik hos landets dygtigste elever, med opgaver, der ligger udover sværhedsgraden i de opgaver, de møder i den almindelige undervisning.

- Der er ikke meget overlap mellem gymnasiepensum og Georg Mohr-matematik. Men på gymnasiet har vi lært at formidle matematik i tekst, og det bruger vi især i anden runde i Georg Mohr-konkurrencen, siger Jacob.

- Ja, det handler mere om at tænke kreativt, og så er der for eksempel mere fokus på talteori, supplerer Emil.

I første runde af konkurrencen deltager ca. 15.000-20.000 gymnasieelever og enkelte grundskoleelever fordelt på mere end 225 skoler. Af dem går 1142 elever videre til anden runde, og herfra går de sidste 59 vindere og 12 wildcards videre til et vinderseminar.