Fire gutter bag ny vatpind

Måske husker du ECQ-Tip? En ny type vatpind, der ikke bare er miljøvenlig, men også er god for skatteydernes pengepung, fordi den ikke sætter sig på tværs i rensningsanlæggene rundt omkring, der dermed slipper for utroligt dyre ... nåh ja, rensninger?

Bag idéen står fire unge gutter fra Aalborg Tekniske Gymnasium, og nu har de endnu en gang været foran både et publikum og et dommerpanel med deres vatpind. Denne gang endda i hvad der vist godt kan kaldes lidt større rammer.

For da 2019-udgaven af Danish Entrepreneurship Award løb af stablen i Fredericia for kort tid siden, var Lasse Lindstrøm, Rasmus Møller, Niels-Peter Greve og Leiki Av Húsabrúgv med for at informere og imponere.

ECQ-Tip var tilmeldt Idékonkurrencen for ungdomsuddannelser. Konceptet minder lidt om Nordjyske Nyskabere - i hvert fald indledningsvis. For her skulle de mange gode idéer pitches for et mindre dommerpanel ved små stande. Eneste forskel fra Nordjyske Nyskabere var, at her gik idéskaberne rundt til dommerne i stedet for omvendt.

- Det var meget fedt. Nu havde vi haft god mulighed for at øve os på vores pitch, da vi jo også var med i Nordjyske Nyskabere, og man kunne godt mærke, at den kom til at sidde mere og mere i skabet, fortæller Rasmus Møller.

- Ja, og vi blev også skarpere på, hvad dommerne fandt interessant og hvad vi skulle lægge mest vægt på og sådan, tilføjer Niels-Peter Greve.

Idé-konkurrencen er bygget sådan op, at man er tilmeldt én af fire underkategorier; Science & Technology, Society & Globalization, Trade & Skills eller Business & Service. For hver af de fire underkategorier findes der efter førnævnte pitch én vinder, der går videre til finalen, hvor der igen skal pitches - denne gang blot på en scene med ‘lidt’ flere tilhørere, foruden selvfølgelig et dommerpanel.

Og så er der ikke meget på højkant for at gætte, hvor vi er på vej hen: ECQ-Tip vandt i kategorien Science & Technology, og vupti var det pludselig tid til at pudse pitch-evnerne af igen.

- Det var lidt vildt. Altså, der var vildt mange gode idéer. Men det bedst var næsten, at vi slog gutterne fra Zerosound, proklamerer Lasse Lindstrøm.

Zerosound er en anden idé fra AATG-elever; støjdæmpende møbler til eksempelvis børneinstitutioner. Dem kan du også læse lidt mere om i nyheden fra Nordjyske Nyskabere.

- Ja, for de sluttede foran os ved den indledende workshop ved Nordjyske Nyskabere, så det var vigtigt lige at få sat på plads, at vi var bedst, tilføjer Rasmus Møller med et grin.

Det blev godt nok ikke til en samlet sejr for ECQ-Tip. Men det blev til en finaleplads, og helt generelt er gutterne bag den smarte vatpind utroligt glade for alle de erfaringer, projektet har bragt med sig indtil videre.

- Vi har lært utroligt meget. Selvfølgelig lærer man meget i undervisningen, men den vejledning, vi fik fra for eksempel iværksættere under Nordjyske Nyskabere har virkelig været vild god, fortæller Niels-Peter Greve.

De fire gutter glæder sig over at lade vatpinden ligge lidt, for ECQ-Tip har fyldt utroligt meget i lang tid nu. Men det er ikke slut, for vatpinden er også genstand for gutternes store eksamensprojekt, når de fire tredjeårselever til sommer afslutter deres HTX.

- Vi føler jo allerede, at vi er ret godt forberedte til vores eksamen, fordi vi har arbejdet så meget med projektet. Men det gør ikke noget, at vi lige kan lade det ligge hen over julen, slutter Rasmus Møller med et grin.