Aalborg Tekniske Gymnasium siger velkommen til Robotteknologi

Fra næste skoleår bliver det muligt for robotinteresserede unge at læse Robotteknologi på Aalborg Tekniske Gymnasium. Den nye studieretning skal klæde de unge godt på til fremtidens arbejdsmarked, hvor teknologi er i højsædet.

Der er godt nyt til de nordjyske unge, som er vilde med at nørde programmering og fremtidens robotter. For Aalborg Tekniske Gymnasium har onsdag fået godkendt Robotteknologi som ny studieretning, og de første elever kan allerede starte i august 2020.

Uddannelsesdirektør for HTX og EUX Rikke Palmgren ser frem til at gå i luften med den nye studieretning, som skal matche fremtidens efterspørgsel på arbejdskraft.

- Vi vil gerne uddanne til fremtidens arbejdsmarked, og der behov for nogle unge mennesker, der kan noget med teknologi. Med Robotteknologi får vi mulighed for at uddanne flere, der har digitale kompetencer i forhold til programmering, men som også kan gå i dybden med fysikken, der ligger bag, forklarer Rikke Palmgren.

Aalborg Tekniske Gymnasiums nye studieretning er desuden første spadestik til at arbejde tættere sammen om robotteknologi i hele Aalborg. Den tager nemlig afsæt i et stærkt samarbejde mellem TECHCOLLEGE, Videncenter for Automation og Robotteknologi (Nord) samt Aalborg Universitet, hvor man vurderer, at studieretningen kan være med til skabe dygtige, fremtidige studerende inden for netop robotteknologi.

Videnskabelige fag på højt niveau

Profilfagene på den nye studieretning vil være Fysik A, Programmering B og Matematik A, og lige netop den sammensætning adskiller sig fra andre lignende studieretninger rundt omkring i landet.

- Den nye studieretning bliver en styrkelse af fysikfaget. Der er gennem årene blevet færre elever, som vælger fysik på højt niveau, men vores håb med denne studieretning er, at vi kan tiltrække flere unge, som kan se fidusen i at have fysik på A-niveau, siger uddannelsesdirektør Rikke Palmgren.

Den nye studieretning vil have til huse på Aalborg Tekniske Gymnasiums afdeling på Øster Uttrup Vej.

 

 

Se mere om studieretningen her.