Jacob fra 2.q er én af landets dygtigste matematik-elever

Efter to indledende runder har Jacob fra 2.q på Aalborg Tekniske Gymnasium fået et wildcard til årets Georg Mohr-vinderseminar – og dermed også muligheden for at kvalificere sig til det danske Georg Mohr-landshold 2021.

I de indledende runder var han nemlig kun 1 point fra at kalde sig Georg Mohr-vinder. I alt fik 48 elever fra Danmark den titel, mens Jacob og 17 andre fik et wildcard til vinderseminaret.   

- Jeg er selv ret overrasket over, at det gik så godt, for jeg synes virkelig, det var nogle svære opgaver, siger han.

Tilbage i november deltog han sammen med en del andre elever på Aalborg Tekniske Gymnasium i den første runde af konkurrencen. Her gik han videre sammen med 10 kammerater fra skolen til 2. runde, som foregik virtuelt i januar.

Den 27. februar skal han så deltage i det fire dage lange vinderseminar. Programmet for seminaret indeholder både undervisning i blandt andet geometri, talteori og algebra, ligesom der vil være virtuelle sociale arrangementer for deltagerne om aftenen.

Til sidst afsluttes seminaret med endnu en prøve, der skal afgøre, hvem der udtages til det danske landshold. 6 af de 66 deltagere bliver udtaget og skal deltage ved den Internationale Matematikolympiade, som afholdes i Skt. Petersborg i juli, hvis ellers omstændighederne tillader det.

- Jeg synes, det er rigtigt spændende, og jeg glæder mig. Men jeg tror også, det bliver udfordrende, siger Jacob.

Hvert år deltager ca. 800-1400 gymnasieelever i 2. runde af konkurrencen. Ud af dem er der kun ca. 48 vindere og ganske få wildcards.  

Privatfoto af Jacob Garm Pedersen med sit vinderbrev

Privatfoto af Jacob Garm Pedersen med sit vinderbrev.