Film og medier

Film og Medier er til dig, der godt kan lide at lave film både foran og bag ved kameraet. Du er skarp til at spotte den gode historie eller få den gode idé. Du lægger selv mærke til, hvordan der er kælet for detaljerne i en god film, så billede, lyd, lys, klipning, skuespil mm. spiller sammen og bliver magisk. Du får mulighed for at prøve kræfter med både at lave film, deltage i regionale filmpriskonkurrencer og lave live-tv fra forskellige arrangementer.

Vi bruger filmmediet på tværs af formater og platforme, og i løbet af din tid hos os vil du stifte bekendtskab med produktion af blandt andet reklamefilm, kampagnefilm, kortfilm, nyhedsindslag, tv-serier, webisodes – alt sammen i samspil med forskellige virksomheder og samarbejdspartnere. Igennem innovative og kreative læringsmiljøer og undervisningslokaler kommer du med hele vejen rundt om filmproduktionens facetter – fra præ-produktion, som for eksempel manuskriptskrivning, til post-produktion, distribution og markedsføring af det endelige produkt.

På studieretningen Film og Medier er der fokus på kreativitet og det sociale miljø. Vi har vores eget Medielab og et professionelt Studio2 og i vore øvrige studier er der mulighed for live-streaming og lyd- og billedredigering og meget andet. Undervisningen suppleres med forskellige andre aktiviteter, så som studieretningsture til filmfestivaller rundt om i verden, filmklub, forskellige workshops, oplægsholdere fra medieverden, JamesPrisen mm.

Studieretningsfagene er Kommunikation/it A og Samfundsfag B og det er især disse fag – sammen med valgfaget Mediefag B, der danner den røde tråd i undervisningen og i de forløb og projekter, du kommer til at arbejde med.

Du kan tage denne studieretning på gymnasiet i Nyhavnsgade.

TEMAER

Temaer i undervisningen på Film og Medier kunne være:
Produktion af film i forskellige formater og længde
Filmanalyser
Manuskripskrivning
Produktion af indhold til SoMe
Lydproduktion til film
Animationsfilm
De kemiske processer i produktionen af film
CSI - Fysik, kemi og matematik i film
Live-stream af events i Aalborg
AATGNews

VIDEREUDDANNELSE

Drømmejobbet - Film og Medier er et oplagt valg for dig, som drømmer om at blive:
Filmmager
Instruktør
Lyddesigner
Belyser
Kommunikationsmedarbejder
Journalist
Grafisk designer
Webdesigner
Multimediedesigner
Informationsmedarbejder
Layouter
Marketingskoordinator
PR-medarbejder
Manuskriptforfatter

STUDIETURE

På studieretningen Film og Medier kommer du ud at rejse flere gange.
I 1.g vil du typisk få et kortere ophold på en anerkendt dansk filmskole for at styrke din praktiske kunnen helt fra begyndelsen.
I 2.g går turen til Berlin i forbindelse med Berlinale Filmfestival i samarbejde med International Film School Berlin. I 3.g vil du møde et masterclass forløb i samarbejde med CPH:DOX.