AFTENUNDERVISNING UNDER STJERNEHIMLEN

En skyfri himmel er det rene guf, når man skal kigge stjerner. Og kigge stjerner, det skal man da, når man har valgt astronomi som valgfag på Aalborg Tekniske Gymnasium. Meeeeeen… Der er bare lige det problem, at stjernen tættest på os - solen - gør det en smule vanskeligt i dagstimerne. Så for at komme det problem til livs, foreslog underviser Kim Lang i sidste uge eleverne på sit astronomi-hold, at de mødte virtuelt ind til en aftensession. Og den var de med på.

Det gik utroligt godt i tråd med, at holdet i den seneste rum tid har arbejdet med galakser. I grupper har eleverne præsenteret hver deres type galakse, og før aftensessionen bad Kim Lang dem finde en galakse af hver gruppes type, som er at finde på forårets nattehimmel. Med lidt held - i form af en skyfri himmel, forstås - kunne holdet lave en virtuel observationsaften fra Kim Langs eget observatorie. Ja, han har et observatorie hjemme i haven.

Heldigvis tilsmilede vejrguderne holdet, og gennem Microsoft Teams kunne Kim Lang vise eleverne skærmbilleder fra de tre computere, der styrer hans observatorie og udstyr. Det der med at tage billeder af en fjern, fjern galakse er ikke som at nipnappe et billede af sin koldskål til Instagram. Næh, her skal teleskop og kamera suge lys til sig i lang tid af gangen. Heldigvis kunne ventetiden til hvert billede jo så passende gå med arbejde med opgaver fra fagets lærebog. Se, det er da fjernundervisning, der kan holde én vågen!