16 GAMETECH-elever rejser til Singapore

Lørdag den 16. februar drager 16 forventningsfulde HTX-elever fra GAMETECH-studieretningen mod Singapore, hvor de skal have undervisning i gaming-programmering og filmproduktion samt opleve den singaporeanske kultur.

Victor, Dana og Joakim er tre af de elever, der tager afsted.

- Jeg ser det lidt som en forlænget vinterferie, selvom jeg godt ved, at vi skal gå i skole hver dag, for det bliver en fed rejse, hvor vi kommer til at opleve en hel masse. Jeg tror aldrig, jeg får chancen for at opleve noget lignende igen, siger Victor.

- Jeg tror også det bliver helt specielt at opleve en så anderledes kultur sammen med de mennesker, jeg omgås med hver dag. Så det bliver en oplevelse for livet, tilføjer Dana.

- Jeg glæder mig mest til at skulle programmere og til at opleve byen, og se, hvordan de bruger teknik og teknologi anderledes, end vi gør det herhjemme, siger Joakim.

Den skole, GAMETECH skal besøge, rummer cirka 30.000 elever fordelt på 5 campusser. I september havde Aalborg Tekniske Gymnasium besøg af en klasse fra Singapore under overskriften ”Game Jam - Genre Without Mechanic”, hvor de producerede spil sammen.

- Det bliver spændende at blive en del af deres undervisningsmiljø, for da de var på besøg her, var det tydeligt, at de var rigtigt gode til programmering. De var hurtige og meget mere specialiserede, end vi var, siger Victor.

Siden besøget har Victor holdt kontakten med én af eleverne fra Singapore.

- Det bliver hyggeligt at ses igen, og jeg glæder mig til at opleve deres kultur. De siger, vi skal smage en Durian, når vi kommer, men den skulle lugte helt forfærdeligt. Jeg tror de har samme forhold til den frugt, som Sverige har til Surströmning, så jeg har ikke helt besluttet mig for, om jeg skal smage den, siger Victor.

HTX-eleverne kommer hjem igen den 3. marts.

Læs mere om studieretningen GAMETECH her.