GAMETECH

Profilfag:

Kommunikation/it A

Programmering B

Gametech

GAMETECH er studieretningen for dig, som har interesse for computerspil og andre interaktive digitale medier. Det gælder både selve produktionen af spil (design, programmering, lyd/musik og historiefortælling) og hele gamer-kulturen omkring. GAMETECH er en kreativ studieretning, hvor du lærer at udtrykke og udfolde dine idéer visuelt og i kode, og du lærer at omsætte dine idéer til gode fortællinger.

På GAMETECH er der plads til alle, og vi er et fællesskab som sammen dyrker vores interesse på tværs af alle fagene. Du vil altså opleve, at interessen for computerspil og interaktive digitale medier kommer til udtryk i alle fagene i din gymnasietid – og ikke kun i studieretningens profilfag. Eksempelvis, kan du i Dansk arbejde med spilanalyse af det danskproducerede spil INSIDE, i Idéhistorie kan du arbejde med vikingetiden i spillet Assassin’s Creed: Valhalla eller arbejde med gamification i Kemi. Du kommer til at arbejde med mange projekter, og også tværfaglige, hvor studieretningsfagene samarbejder og spiller sammen med hinanden.

På GAMETECH rejser vi også ud i verden. Studieturen går til Köln, hvor vi bl.a. besøger verdens største spilmesse GamesCom. Du får også mulighed for at tage på studieopholdstur til Singapore, hvor du kan prøve kræfter med spilproduktion på den anden side af kloden. Og derudover vil du som elev få mulighed for at deltage i mange af de sjove aktiviteter som foregår på gymnasiet som fx JamesPrisen, LAN-arrangementer og esport (CS:GO og League of Legends).

Du kan tage denne studieretning på gymnasiet i Friis på Nyhavnsgade.

Tilmeld dig på optagelse.dk.

Fag og niveauer

Studieretningsfag

  • Kommunikation/it A

  • Programmering B

Obligatoriske fag

  • Dansk A

  • Engelsk B

  • Fysik B

  • Idéhistorie B

  • Kemi B

  • Matematik B

  • Teknologi B

  • Biologi C

  • Samfundsfag C

  • Teknikfag A 

Valgfag

  • 2 C-fag eller

  • 1 løft

Teknikfag A

vælg mellem:

    • Udvikling og produktion

      • Robotter

      • Maskin

      • Tekstil

    • Byggeri og energi

      • Arkitektur

      • Konstruktion

    • Proces, levnedsmiddel og sundhed

      • Bioteknologi

      • Livsstil og sundhed

    • Digitalt design og udvikling 

 

PROJEKTER i fagene

De forskellige fag i studieretningen toner ofte indholdet i fagene til at omhandle et eller flere aspekter omkring computerspil. Nedenfor ses et par eksempler på nogle af de projekter, som du kan opleve i studieretningen:

Projekter i programmering

Projekter i kommunikation og it

Projekter i engelsk

Projekter i fysik

Projekter i Idéhistorie

Projekter i dansk

Projekter i matematik

STUDIEREJSER

På GAMETECH-studieretninger har du to muligheder for at komme på rejse med klassekammerater, som har et hjerte, der banker for gaming.

Den obligatoriske studietur kan fx gå til  Gamescom, Køln og på det frivillige studieophold går rejsen til oplevelser og undervisning i Singapore i et par uger.

GAMETECH PÅ GAMESCOM I 2019

GAMETECH er en studieretning hvor spil og ”gaming” bliver integreret i og på tværs af fagene, og eleverne på studieretningen har en interesse for computerspil og interaktive medier, der ligger ud over kun at se spil som underholdning. Da studieturen for de to 2.g-GAMETECH-klasser 2019/2020 skulle planlægges, var det derfor helt oplagt at besøge en af verdens største spilmesser, nemlig Gamescom i Köln, som er verdens største spilmesse.

   

GAMETECH I BERLIN I 2022

I foråret 2022 rejste 2.b, GAMETECH, på studietur til Berlin.
"Selvom det står lidt sløvt til med de tyske gloser, så nyder vi at dykke ned i den spændende tyske historie! Vi har bl.a. besøgt DDR Museum, Berlin Story Bunker og Computerspils Museum.
Wir lieben Berlin ❤️"

SPIL- OG FILMPRODUKTION I SINGAPORE 2019

Den 16. februar - 3. marts 2019 var 16 elever fra GAMETECH i Singapore, hvor de modtog undervisning i spil- og filmproduktion. 

Victor, Dana og Joakim var tre af de elever, der tog afsted. Inden besøget fortalte de lidt om deres forventninger til rejsen.

- Jeg ser det lidt som en forlænget vinterferie, selvom jeg godt ved, at vi skal gå i skole hver dag, for det bliver en fed rejse, hvor vi kommer til at opleve en hel masse. Jeg tror aldrig, jeg får chancen for at opleve noget lignende igen, siger Victor.

- Jeg tror også det bliver helt specielt at opleve en så anderledes kultur sammen med de mennesker, jeg omgås med hver dag. Så det bliver en oplevelse for livet, tilføjer Dana.

- Jeg glæder mig mest til at skulle programmere og til at opleve byen, og se, hvordan de bruger teknik og teknologi anderledes, end vi gør det herhjemme, siger Joakim.

Den skole, GAMETECH besøgte, rummer cirka 30.000 elever fordelt på 5 campusser. I september samme år havde Aalborg Tekniske Gymnasium besøg af en klasse fra Singapore under overskriften ”Game Jam - Genre Without Mechanic”, hvor de producerede spil sammen.

- Det bliver spændende at blive en del af deres undervisningsmiljø, for da de var på besøg her, var det tydeligt, at de var rigtigt gode til programmering. De var hurtige og meget mere specialiserede, end vi var, siger Victor.

Siden besøget har Victor holdt kontakten med én af eleverne fra Singapore.

- Det bliver hyggeligt at ses igen, og jeg glæder mig til at opleve deres kultur. De siger, vi skal smage en Durian, når vi kommer, men den skulle lugte helt forfærdeligt. Jeg tror de har samme forhold til den frugt, som Sverige har til Surströmning, så jeg har ikke helt besluttet mig for, om jeg skal smage den, siger Victor.

Mød en elev

Kasper Lund Thrysøe, elev på GAMETECH

Kasper Lund Thrysøe er 20 år, bor i Nørhalne og går i 3.g på GAMETECH.

På GAMETECH fandt Kasper et fællesskab omkring gaming, som bringer både lærere og elever sammen. Her har Kasper fundet et sted, hvor han er blandt ligesindede og føler sig hjemme. I interviewet herunder fortæller Kasper, hvorfor han valgte Aalborg Tekniske Gymnasium, og hvordan det er at være elev på GAMETECH.

Hvorfor valgte du Aalborg Tekniske Gymnasium? Og hvilke overvejelser havde du ellers?

- Kommunikation og it har altid interesseret mig, og så var arbejdsmetoden afgørende for mig. Jeg er ordblind, så både det at arbejde projektorienteret og i grupper har en stor betydning for mig. Det er nemmere for mig at arbejde projektorienteret, da jeg ved, hvad vi arbejder hen mod. Samtidig er der også en praktisk del i arbejdet, som gør, at det ikke altid er så tekstbaseret. Når vi arbejder i grupper kan mine kammerater også hjælpe mig, når vi skal skrive stile og tekster.

Hvorfor valgte du GAMETECH?

- Jeg var i tvivl, om jeg skulle vælge Film og medier eller GAMETECH. Jeg har spillet computer hele min opvækst og havde ingen anelse om, hvad jeg ville efter gymnasiet. Så jeg tænkte, der nok var mere fremtid i computerspil.

Hvad er det bedste ved at være elev på Aalborg Tekniske Gymnasium?

- Det bedste er det fællesskab, jeg føler med klassen. Jeg er tidligere blevet mobbet og følt mig udenfor, fordi jeg ikke har interesseret mig for fodbold som alle de andre. Nu har jeg fundet en hel flok mennesker, der er præcis ligesom mig.

- Vi har også et rigtig godt forhold til vores lærere. Det er som én stor familie. Vi er en forskellig gruppe mennesker, men det er gaming, der bringer os sammen. Der er altid noget, vi har tilfælles, og som giver os en fælles forståelse.

- Det er også rigtig fedt, at vi har grej til at spille. Vi har fx PlayStation, Nintendo og Virtual Reality.

Hvad er det fedeste projekt, du har været involveret i?

- I starten af 2.G skulle vi udvikle et spil til Game Boy. Vi havde et forløb om amerikanske superhelte i engelsk og kommunikation og it, hvor vi skulle spille ”Telltale Batman”, som er historien om Batman. Her analyserede vi, hvad en amerikansk superhelt står for og overførte derefter vores viden til et Game Boy-spil. Vi skulle selv tegne baner, karakterer og programmere hele spillet. Det var virkelig sjovt, og det var også spændende at se, hvordan de forskellige grupper havde valgt at løse det.

Hvad laver du i din fritid?

- Spiller computer, træner parkour og arbejder i PakkecenterNORD med at gøre produkter fra onlinehandel klar til afsendelse. Derudover redigerer jeg videoer for skolen til fx sociale medier.

Hvad er dine planer for fremtiden?

- Jeg vil gerne på Aalborg Universitet, for der arbejder de også projektorienteret. Jeg vil gerne læse psykologi eller medicin med en industriel specialisering. Jeg tager nok et sabbatår for at finde ud af, hvilken retning jeg skal vælge.

Videre­uddannelse

GAMETECH er et oplagt valg for dig som drømmer om at arbejde med computerspil og interaktive digitale medier. Studieretningen åbner op for en række forskellige muligheder – både ift. den ”hårde” og ”bløde” del når man taler om it-udvikling.  Du kan fx videreuddanne dig til at blive:

 

Hvis du er nysgerrig på karrieremuligheder i spilindustrien, så kan denne video give dig et indblik i hvilke roller man kan arbejde med HER  

Se de 153 umiddelbare videreuddannelsesmuligheder efter GAMETACH på Adgangskortet 

Lærere på GAMETECH

Gry Jørgensen Cand.mag. Dansk, Engelsk
Jakob Polcwiartek Civilingeniør (cand.polyt.) i sundhedsteknologi Matematik, Fysik, Programmering
Kasper Svenbæk Pilgaard Cand.mag. Samfundsfag, Erhvervsøkonomi, Idéhistorie
Patrick Dahl Nielsen Cand. it i Interaktive Digitale Medier Kom/it, Teknikfag (digitalt design og udvikling)

Leder for studieretningen

Gitte Rye Larsen Vicerektor +45 7250 5892 +45 2526 6892