Studieture

Gaming-programmering og filmproduktion i Singapore

Den 16. februar-3.marts rejser 16 elever fra GAMETECH til Singapore, hvor de skal modtage undervisning i gaming-programmering og filmproduktion. Læs mere om turen her. 

 

Gametech på Gamescom

Gametech er en studieretning hvor spil og ”gaming” bliver integreret i og på tværs af fagene, og eleverne på studieretningen har en interesse for computerspil og interaktive medier, der ligger ud over kun at se spil som underholdning. Da studieturen for de to 2.g-Gametech-klasser 2017/2018 skulle planlægges, var det derfor helt oplagt at besøge en af verdens største spilmesser, nemlig Gamescom i Köln, hvilket klasserne gjorde to dage i August 2017.

Sloganet for Gamescom er ”The Heart of Gaming”, og når man træder ind af døren til messecentret i Köln er der ingen tvivl om hvorfor dette slogan er velvalgt. Alle de største spiludgivere i verden er samlet på ét sted. Der er stande, hvor besøgende kan komme ind og prøve endnu ikke udgivne spil, der er store scener med både demonstrationer af spil, shows og annoncering af banebrydende nyheder, og der er hundreder af tusinder af besøgende i alle aldre, forbundet af deres fælles interesse for computerspil. Kort og godt trådte eleverne fra Gametech ind i spilverdenens hjerte.

Aalborg Tekniske Gymnasium til Gamescom

Udover at få en finger på pulsen af spilverdenens nære fremtid, skulle eleverne i løbet af de to dage på messen suge så mange indtryk til sig, som muligt, for udover at opleve selve messen, var der faglige opgaver forbundet med besøget. De skulle bl.a. i tekst og billeder udarbejde en anmeldelse af deres oplevelse af Gamescom, og med udgangspunkt i disse oplevelser, skulle de også udvikle koncepter for, hvordan man ved hjælp af gamification kan optimere nogle af oplevelserne, så som det at stå i kø for at komme ind og prøve en af de mange spildemoer.