Studierejser

På GAMETECH-studieretninger har du to muligheder for at komme på rejse med klassekammerater, som har et hjerte, der banker for gaming.

Den obligatoriske studietur går til Gamescom, Køln og Düsseldorf i en lille uge, og på det frivillige studieophold går rejsen til oplevelser og undervisning i Singapore i et par uger.

GAMETECH på Gamescom

GAMETECH er en studieretning hvor spil og ”gaming” bliver integreret i og på tværs af fagene, og eleverne på studieretningen har en interesse for computerspil og interaktive medier, der ligger ud over kun at se spil som underholdning. Da studieturen for de to 2.g-GAMETECH-klasser 2019/2020 skulle planlægges, var det derfor helt oplagt at besøge en af verdens største spilmesser, nemlig Gamescom i Köln. Vi glæder os til at tage nye 2.g’ere med til destinationen i august 2020.

Gamescom

Gamescom er verdens største spilmesse

Sloganet for Gamescom er ”The Heart of Gaming”, og når man træder ind af døren til messecentret i Köln er der ingen tvivl om hvorfor dette slogan er velvalgt. Alle de største spiludgivere i verden er samlet på ét sted. Der er stande, hvor besøgende kan komme ind og prøve endnu ikke udgivne spil, der er store scener med både demonstrationer af spil, shows og annoncering af banebrydende nyheder, og der er hundreder af tusinder af besøgende i alle aldre, forbundet af deres fælles interesse for computerspil. Kort og godt trådte eleverne fra GAMETECH ind i spilverdenens hjerte.

HTX fra Aalborg til Gamescom

På Gamescom er der er rig mulighed for at gå på jagt efter merchandise! 😊

Udover at få en finger på pulsen af spilverdenens nære fremtid, skulle eleverne i løbet af de to dage på messen suge så mange indtryk til sig som muligt, for udover at opleve selve messen, var der faglige opgaver forbundet med besøget. De skulle bl.a. i tekst og billeder udarbejde en anmeldelse af deres oplevelse af Gamescom, og med udgangspunkt i disse oplevelser, skulle de også udvikle koncepter for, hvordan man ved hjælp af gamification kan optimere nogle af oplevelserne, så som det at stå i kø for at komme ind og prøve en af de mange spildemoer - fx Luigi’s Mansion 3 og Call of Duty: Modern Warfare.

gamescom HTX aalborg

Ingen spilmesse uden cosplay! En stor del af oplevelsen på Gamescom er at opleve, hvordan fans fra hele verden dyrker deres yndlings videospils-karakterer igennem fantasifulde og kreative kostumer. På messen afholdes der også flere cosplay konkurrencer, fx Blizzards store konkurrence.

 

Spil- og filmproduktion i Singapore

Den 16. februar - 3. marts var 16 elever fra GAMETECH i Singapore, hvor de modtog undervisning i spil- og filmproduktion. Læs mere om turen her. 

I uge 8-9 2020 rejser 13 elever fra 2.g til Singapore på dette frivillige studieophold. De skal arbejde med grafik/game-art.

HTX i Singapore 2019

Singapore, The Garden City

 Elever i Singapore

Eleverne udviklede et Augmented Reality (AR) spil sammen med 2. års ”Games Programming & Development”-elever fra Singapore.

Vindere fra Super Smash-turnering 

Her ses vinderne fra vores store Super Smash-turnering  (der var Singapore-kage på højkant 😉).