Temaer

Tema: Raketter

 

I dette projekt kommer du til at arbejde med raketter i teori og praksis. Vi har både flaskeraketter hvor fremdriften er vand der presses ud af dysen, og luftraketter der virker udelukkende ved lufttryk. Vi kan bl.a. arbejde med måling af hastighed og acceleration, bestemmelse af apogæum (hvor højt når raketten op?), beskrivelse af rakettens bane og fremdriftskræfternes størrelse. Du vil også kunne designe din egen raket af papir med fokus på stabilitet i luften (beregning af massemidtpunkt, rotation og aerodynamik).

 

Tema: Skihop

I dette fysikprojekt kommer du til at arbejde med fysikken bag skihop. Vi skal beskæftige os med læren om hvordan ting bevæger sig (kinematik) og lave forsøg med en nedskaleret udgave af en rigtig skihopbakke. Du kommer til at undersøge hvordan en skihopper bevæger sig når han først glider ned ad rampen, og derefter hopper ud over kanten. Kan vi rekonstruere verdensrekorden i skihop på 246,5 m, på vores nedskalerede model?

skihop HTX

 

Tema: Ballon

I dette projekt kommer du til at arbejde med de fysiske principper bag varmluftballoner samtidig med at du i grupper skal fremstille din egen ballon. Der skal regnes på ballonens størrelse så den kan løfte sig selv og lidt mere, og ballondugen skal designes ved hjælp af geometri og trigonometri. I værkstedet fokuseres på selve konstruktionen, sammenføjningsteknikker og materialeforbrug. Til sidst skal din ballon naturligvis testes i praksis, og du skal måle om den kan løfte det du har designet den til at kunne løfte. På skolen har vi også en større varmluftballon, som vi også bruger til at teste den bagvedliggende teori med i praksis.