Studieture

Studieturen indgår som en vigtig del af Fysikkens verden. Tidligere har vi i England besøgt fusionsforskningscenteret i Culham, fysikinstituttet i Oxford, Sharp Laboratories og Science museum i London.  I 2015 gik turen til Bodø i Nordnorge . I et samspil mellem fagene teknologi og fysik, byggede klassen deres eget måleudstyr til miljøundersøgelser i havet, som opsamlede måledata, der blev bearbejdet i matematik.

Besøg på Fysikinstituttet på Århus Universitet, Matematikinstituttet på Aarborg universitet. Utzoncentret, Aros og Stenomuseet.

Studietur til Genève og CERN

Fysikkens verden har flere gange været i Geneve i Schweiz. Her oplever vi byens historiske og kulturelle attraktioner, men forskning og videnskab er også en del af programmet.

Vi besøger og får rundvisning på CERN, som er et europæisk center for forskning i partikelfysik. Du har måske hørt om den fascinerende partikelaccelerator LHC. Et stærkt eksempel på teknologi og videnskab i samarbejde.

Genève har også det europæiske hovedkvarter for FN, United Nations Office, hvor det er muligt at få en guided tour og mærke den internationale stemning på tæt hold.

Dog skal der også være tid til at stikke tæerne i Genève søen, opleve den gamle bydel, spise lidt schweizisk chokolade og meget mere.