Profildage

En dag om året arrangerer teamets lærere en indholdsrig dag for studieretningens klasser. Profildagen giver mulighed for at møde andre elever fra studieretningen – hvis du ikke allerede har mødt dem. Profildagen har både et socialt og fagligt formål: Du skal lære noget om Fysikkens verden, men også lære nogle nye htx-elever på første, anden og tredje årgang at kende. For eksempel har turen gået til:

Testcenter Østerild

Bæredygtig energi er et emne, som bygger bro imellem hverdagen og undervisningen. I Østerild ligger Det Nationale Testcenter For Vindmøller, som drives af Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Vi bliver klogere på vindenergi og oplever kæmpevindmøllerne på første parket.

 

Tivolifysik i Fårup Sommerland

Hvor hurtigt accelererer du i rutschebanen? Det kan du finde ud af ved at opleve accelerationen på din krop, men måleapparater og beregninger kan også give dig et svar. Hvor mange slag skal du bruge i minigolf? Hvordan kan du bruge din viden om vinkler til at ramme den perfekte vinkel på slaget? Latter, leg og læring kan forenes i Fysikkens verden.)