MUSIKKEN

Aalborg Tekniske Gymnasium vil noget med musikken

Når Aalborgs Htx-elever bevæger sig ned af gangene hænder det ofte, at de bliver gjort opmærksomme på de nye toner der præger gymnasiemiljøet. Musikeleverne står blandt andre for underholdningen til fællessamlinger og juleafslutning og satser endvidere i år på lounge performances, hvor enkelte elever laver små intimindslag i diverse middagspauser.

Musikken er samlende

Malene Ludvigsen - musiklærer og ansvarlig for de frivillige musikaktiviteter - udtaler at musikken er med til at skabe en stor sammenhængskraft blandt eleverne, både for de udøvende og for dem der lytter. Musikken er i den henseende hel unik, fordi den til forskel fra mange andre kulturelle udtryksformer kan samle individer i et fællesskab og skabe kontakt mellem mennesker. Eleverne øger deres samarbejdskompetencer og har i musikken et frirum og umiddelbart talerør.

Musik til enhver smag

Der er på afdelingen Øster Uttrup Vej et større musiklokale, der efterhånden rummer instrumenter og udstyr af meget varieret karakter. 

- Målet er selvfølgelig at få oprettet et egentligt musikhold hvert skoleår, så vi har en stabil og dygtig musikelevgruppe, der leverer nogle inspirerende og gode kvalitetsproduktioner ved siden af de frivillige tilbud. Vi har store ambitioner på området og vil gerne dyrke bredden og talentmassen. Men glæden ved musikken og dens samlende egenskab er selvfølgelig mindst ligeså vigtig, tilføjer Malene.  

- Vores elever er kreative og musikalske, og her kan vi sagtens konkurrere med det almene gymnasium. Blot skal der investeres nogle flere ressourcer på området, og heldigvis går det i den helt rigtige retning.

Studiecafé

Et par gange om ugen er der studiecafé på gymnasiet, hvor du kan få hjælp til lektier og afleveringer. Der er hjælpere til stede i caféen, så du kan få hjælp til både naturvidenskabelige og humanistiske fag. Studiecaféen ligger fra kl. 14:10 – 16:20 tirsdag og torsdag. 

Fester

Fester på gymnasiet

Cirka hver anden måned holder eleverne fest på gymnasiet. Begge afdelinger skiftes til at afholde festerne, men alle elever inviteres med. Hver afdeling har et festudvalg, som står for at arrangere festerne, udvælge tema, pynte op og rydde op efter festerne.

Fredagscafé

I de måneder, hvor der ikke er fest på gymnasiet, afholdes der en fredagscafé. Fredagscaféen starter når skoledagen slutter og afholdes for de elever, der er på den afdeling. 

Gallafest

Gallafesten er vores bud på en "farvel"-fest til vores 3.g'ere. Festen holder vi i maj, kort før eleverne får læseferie, og alle 3.g'ere og alle lærere er inviteret med. 

Der bliver ikke sparet på noget på denne aften. Eleverne iklæder sig gallatøj og der serveres 4-5 retters middag. Et helt særligt udvalg af 3.g'ere står for planlægningen og udsmykningen af festen, og det ender altid med at være en helt særlig og magisk aften.

 

Jamesprisen

Aalborg Tekniske Gymnasiums helt egen filmpris

Siden 2014 har Jamesprisen været en fast del af forårets festlige indslag. I løbet af skoleåret har en stor del af skolens elever lavet kortfilm som en del af undervisningen i faget kommunikation/it. En stor del af disse film indsender eleverne til Jamesprisen for at være med til at konkurrere om forskellige prestigefulde priser. Hele arrangementet omkring Jamesprisen er elevdrevet af både nuværende og tidligere elever. For Jamesprisen er i høj grad blevet til det, det er i dag, pga. elever, der har brændt for at gøre det til noget helt særligt. Hele vejen rundt om showet er der kælet for detaljen. Der bliver pyntet som var det kulisserne til en prom-fest i en hollywoodfilm. Juryen består af fagfolk fra filmbranchen, der finder de værdige vindere til de forskellige kategorier.

Flere gange i årenes løb er film fra Jamesprisen gået videre til og vundet priser ved den nordjyske filmfestival Filmkraft.

 

Jamesprisen 2021

Jamesprisen havde i år ekstra mange seere, da det blev afholdt online, så alle, der havde lyst, kunne følge med hjemmefra. Mathias Hasager Larsen og Jonathan Hemmingsen, der har været med til at lave Jamesprisen, er godt tilfredse med resultatet og fortæller om den både sociale og faglige gevinst ved at være med:

- Du lærer nye mennesker på skolen at kende på tværs af årgange, siger Mathias Hasager Larsen, der var årets vært. Jonathan var en del af produktionen, og hvad han får ud af at lave Jamesprisen, beskriver han her:

- For mig er det også sjovt at bruge nogle af de ting, vi har lært på skolen, da jeg netop interesserer mig for video, lyd og billeder. Og så er der plads til at have det sjovt, da det er meget elevstyret. Lærerne hjælper os, men det er eleverne, der står for det. Mathias supplerer:

- Det er helt sikkert også et fritidsprojekt, fordi vi begge to interesserer os rigtig meget for det og er meget passionerede omkring det. Vi har frivilligt villet bruge tid på det ud over skolen, og det har det også krævet.

Jamesprisen giver også mulighed for, at eleverne kan afprøve forskellige roller og undersøge, hvad de trives godt med. Om værtsrollen siger Mathias:

- For mig personligt var det også fedt at prøve at være vært. Det er noget jeg har set frem til siden 1.G, hvor jeg allerede gerne ville udfordre mig selv og min komfortzone. Og det levede op til alt, hvad jeg forventede. Det er en oplevelse, jeg aldrig kommer til at glemme.

Juryen bestod af:
Naja Ravn-Jensen (formand for foreningen Filmkraft)
Daniel Thomas Stroh (instruktør)
Ane Martinkevich Mikkelsen (klipper)
Søren Mingon (skuespiller)

Vinderne af årets priser er:
Årets bedste film: RELICTUS
Bedste idé: MONSTROSITY
Bedste produktionsdesign: FREAK
Bedste lyddesign: Skovens jæger
Bedste mandlige skuespiller: Frederik Hyttel Holm
Bedste kvindelige skuespiller: Isabella Svanholm
Bedste visuelle effekter: FANGET I SPILLET
Bedste klipning: Skovens Jæger
Fotografering: FREAK
HIX-publikumspris: FREAK

 

”Relictus”. Vinder af ”bedste film” ved Jamesprisen 2021

”FREAK”. Vinder i kategorierne "bedste produktionsdesign”, "fotografering" og "HIX-publikumspris" ved Jamesprisen 2021


Værterne til Jamesprisen 2021: Mathias og Isabella

Esport

På Aalborg Tekniske Gymnasium tager vi esport seriøst - men vi spiller også for sjov. Vi har seriøse elitetræningshold med certificeret professionel træning, og vi har lan-parties på skolen, hvor vi bare møder op og gamer hele natten. 

Esportstræning med Tricked Esport

Aalborg Tekniske Gymnasium har fra september 2021 indgået et samarbejde med Tricked Esport, som står for professionel undervisning af de elever, der deltager på esportsholdet. 

I samarbejdet med Tricked Esport udbyder vi Counter Strike (CS:GO) og League of Legends (LoL), og du kan være med og forbedre dine skills, uanset hvilke niveau du er på, så længe du er seriøs omkring esport og din træning.

I det daglige træner vi sammen, men når vi deltager i turneringer, inddeler vi os i niveauer og sammensætter de bedste hold.

Hvis du virkelig brænder for esport, kan dette også blive starten på din professionelle karriere, hvor du kan få mulighed for at blive udtaget til Trickeds talentlinje.

Vi stiller krav til dig, når du deltager på vores esportshold. Vi forventer, at du kommer til alle træninger, og at du deltager i turneringer sammen med dit hold.

 

Esportstræning i Friis

Træningen hos Tricked Esport foregår i afdelingen i Friis i lokale F338.

Mandag fra kl. 16-19 er der træning i Counter Strike. 

Torsdag fra kl. 16-19 er der træning i League of Legends.

Thore Drengsgaard - “pinguinZ” underviser i Counter Strike på Aalborg Tekniske Gymnasium samt flere skoler i det midt-/nordjyske. Thore er også talentholdstræneren hos Tricked lige under det professionelle hold.  

Hos Thore vil du både opleve seriøsitet og hygge. Her får du en masse teori og læring, og der er plads til både nybegyndere, øvede og de allerbedste.  

Kontakt
Mail: thore@tricked.dk
Tlf.: 28 68 84 34

Niklas Dittmer - “Tessin” underviser i League of Legends på Aalborg Tekniske Gymnasium samt Østerskov Efterskole i Hobro, hvor han har undervist i flere år.

Niklas er vant til at undervise alt fra nybegyndere til master-spillere.  
I undervisningen vil du møde en masse forskellige former for teori, som vil give gode vaner for alle nybegyndere og udfordre de bedre spillere til at skubbe sig selv længere. Her er også plads til både nybegyndere, de allerbedste og dem indimellem. 

Kontakt
Mail: nicklasdc2@hotmail.com
Tlf.: 21 46 67 84

 

Er du interesseret i esportstræning?

 

Udfyld formularen til højre, hvis du har interesse i at kombinere seriøs esportstræning med at gå på Aalborg Tekniske Gymnasium. 

Har du spørgsmål til træningen med Tricked Esport, er du velkommen til at kontakte os og høre mere.

Anders Hald Holdensen
Rasmus Hvass-Raun
 

Andre esportstilbud på Aalborg Tekniske Gymnasium:

  • Lan med Tricked Esport: Få mulighed for at deltage i forskellige lan landet over, og mød både vores pro spillere samt elever fra andre skoler, som Tricked samarbejder med.

  • Lan-parties: I løbet af året vil der blive afholdt en række lan-parties, hvor skolens elever har muligheden for at game natten lang på skolen.

  • AATG Masters: En årlig CS:GO-klasseturnering, hvor førstepræmien er en pose penge til et klassearrangement.

  • Elite Esport: Hvert år udvælges 10-20 af skolens bedste spillere i henholdsvis CS:GO og League of Legends til at repræsentere gymnasiet i DGI-YouSee Ligaen (DM i esport).

  • Geeks Gone Wild: Fremover kommer Aalborg Tekniske Gymnasium til at deltage i Nordjyllands største lan-party.

 

Studiemiljøet omkring esport

Esport-arrangementer og -turneringer som AATG Masters er med til at samle eleverne på gymnasiet på tværs af studieretninger og årgange. Alle elever på gymnasiet kan deltage, og der er generelt stor opbakning til initiativerne.

Vinderne af AATG Masters 2021 fortæller, hvordan sådan en turnering er med til at skabe sammenhold:

- Det har det været fedt at have noget at gå op i sammen og have et fællesskab omkring, lyder det fra vinderholdet.

Samtidig er AATG Masters også en turnering, der når længere ud end blot gymnasiets egne elever:

- Der er også mange af vores venner, der har fulgt med og set alle vores kampe, og som er misundelige på fællesskabet omkring turneringen, fortæller vinderne.

Præmien til vinderholdet er 1000 kroner til en social aktivitet for hele klassen.

 

Er du ikke gamer?

Esport kan faktisk også være for dig, som ikke selv gamer. Til vores mange arrangementer skal vi bruge frivillige elever til at varetage nogle supportfunktioner. Et eksempel er f.eks. som kommentator, til online-streaming af vores konkurrencer, eller som journalist, der tager billeder af og skriver artikler om vores events. Gør du dit arbejde godt, skriver lærerne en anbefaling til dit CV, som du kan bruge på arbejdsmarkedet.

RoboTech

På Aalborg Tekniske Gymnasium har vi et frivilligt studieaktivitets-hold kaldet RoboTech, hvor vi bygger og programmerer robotter. Vi plejer at være blandt de bedste skoler i landet, når vi deltager i WRO-konkurrencen (World Robot Olympiad) og FIRST Global-konkurrencen.

I 2019 var vi faktisk så dygtige på Aalborg Tekniske Gymnasium, at vi vandt begge konkurrencer og derfor repræsenterede Danmark til de internationale konkurrencer i Dubai og Ungarn! Det var en kæmpe oplevelse at være i udlandet og konkurrere. 


GRATIS

Der er ingen udgifter forbundet med konkurrencerne, da skolen i forvejen har alle materialer til robotterne og betaler turene til de danske konkurrencer.


FRIVILLIGT

Frem mod konkurrencerne ligger robotprogrammeringen uden for skoletid – det betyder, at du skal være villig til at bruge noget af din fritid på at nørde og lege med os andre. Som 15-timers valgfag kan man senere på året vælge ”RoboTech” som en studieaktivitet inden for skoletiden, hvor vi bruger ca. 15 timer på det – og her forbereder vi os til næste års konkurrencer.

TILMELDING

Skal du være med til at bygge de sejeste robotter og dyste mod andre? Så tilmeld dig Robotech ved at sende en mail til Kasper Winther på kawi@aatg.dk.
Psst... Du må gerne tilmelde dig, før du begynder på gymnasiet. 

Kasper Winther