”Midt i centrum oven på Friis Shoppingcenter ligger den ene afdeling af Aalborg Tekniske Gymnasium. Afdelingen ligger meget centralt og tæt på offentlig transport – der er kun 15 minutters gang fra både stationen og busterminalen, hvilket også betyder, at der er rig mulighed for at udforske Aalborg-by til fods. Når der er gymnasiefester, er det også nemt at fortsætte videre til Jomfru Ane gade. Afdelingen ligger som sagt oven på Friis, så der er del trapper at komme op af, men det gør trods alt, at man har gode lår, når man er færdig i 3.g. Der er rig mulighed for parkering i Friis parkeringskælder, men dog kun hvis økonomien er til det, da det ikke er gratis. Der er desværre ingen kantine på skolen, men en del restauranter og cafeer omkring skolen – og faktisk en restaurant i Friis, hvor man også får 20% studierabat.

Afdelingen i Friis har også en del forskellige udvalg og andre aktiviteter, som man kan melde sig til, nemlig Lan-udvalg som står for at arrangere Lan, elevrådet, James Prisen, som er skolens film-pris, HIX som står for alle skolens sociale medier og billeder til arrangementer, og sidst men ikke mindst skolens festudvalg.”

Skrevet af HIX, skolens SoMe-udvalg

E-sport

På Aalborg Tekniske Gymnasium tager vi e-sport seriøst - men vi spiller også for sjov. Vi har seriøse elitetræningshold med certificeret professionel træning, og vi har lan-parties på skolen, hvor vi bare møder op og gamer hele natten. 

E-sportstræning på Aalborg Tekniske Gymnasium

Aalborg Tekniske Gymnasium har fra september 2021 indgået et samarbejde med Tricked Esport, som står for professionel træning af de elever, der melder sig til e-sportsholdet. 

Træningen foregår på gymnasiet i Friis om eftermiddagen og aftenen, og alle elever på Aalborg Tekniske Gymnasium er velkomne, så længe de er seriøse med deres træning. I forbindelse med deltagelse i turneringer inddeler vi os efter niveau, men i det daglige træner vi sammen.

Vi stiller krav til dig, når du går på Aalborg Tekniske Gymnasiums e-sportshold. Vi forventer, at du kommer til træningen hver gang, og at du deltager i turneringer sammen med dit hold.

Afhængigt af hvilket spil du træner, vil der være træning 1-2 gange om ugen. Vi har træning i to spil: Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) og League of Legends (LoL).

Har du spørgsmål til træningen, er du velkommen til at kontakte os og høre mere.

Anders Hald Holdensen
Rasmus Hvass-Raun

Kunne du være interesseret?

 

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har interesse i at kunne kombinere seriøs e-sportstræning med at gå på Aalborg Tekniske Gymnasium. Jo mere vi ved om, hvem der er interesserede, jo nemmere har vi ved at tilrettelægge træningen, så det kommer til at passe godt for alle. 

 

Udfyld formularen med alle de oplysninger, der er relevante for dig.

Andre e-sportstilbud på Aalborg Tekniske Gymnasium:

  • Lan-parties: I løbet af året vil der blive afholdt en række lan-parties, hvor skolens elever har muligheden for at game natten lang på skolen.

  • AATG Masters: En årlig CS:GO-klasseturnering, hvor førstepræmien er en pose penge til et klassearrangement.

  • Elite Esport: Hvert år udvælges 10-20 af skolens bedste spillere i henholdsvis CS:GO og League of Legends til at repræsentere gymnasiet i DGI-YouSee Ligaen (DM i e-sport).

  • Geeks Gone Wild: Fremover kommer Aalborg Tekniske Gymnasium til at deltage i Nordjyllands største lan-party.

Er du ikke gamer?

E-sport kan faktisk også være for dig, som ikke selv gamer. Til vores mange arrangementer skal vi bruge frivillige elever til at varetage nogle supportfunktioner. Et eksempel er f.eks. som kommentator, til online-streaming af vores konkurrencer, eller som journalist, der tager billeder af og skriver artikler om vores events. Gør du dit arbejde godt, skriver lærerne en anbefaling til dit CV, som du kan bruge på arbejdsmarkedet.

Studiecafé

Et par gange om ugen er der studiecafé på gymnasiet, hvor du kan få hjælp til lektier og afleveringer. Der er hjælpere til stede i caféen, så du kan få hjælp til både naturvidenskabelige og humanistiske fag.

Studiecafé i en corona-tid

I denne tid, hvor Covid-19 er en del af vores hverdag, følger vi naturligvis myndighedernes anbefalinger. For ikke at blande eleverne unødigt meget på tværs af klasser og årgange, er studiecaféen derfor midlertidigt gjort virtuel og fungerer over Teams.

Der er, som altid, mulighed for at få hjælp til alle fag, og vi opfordrer alle til at benytte muligheden, selv i denne, lidt anderledes og udfordrende tid.

MUSIK

Aalborg Tekniske Gymnasium vil noget med musikken

Når Aalborgs Htx-elever bevæger sig ned af gangene hænder det ofte, at de bliver gjort opmærksomme på de nye toner der præger gymnasiemiljøet. Musikeleverne står blandt andre for underholdningen til fællessamlinger og juleafslutning.

Musikken er samlende
Malene Ludvigsen - musiklærer og ansvarlig for de frivillige musikaktiviteter - udtaler at musikken er med til at skabe en stor sammenhængskraft blandt eleverne, både for de udøvende og for dem der lytter. Musikken er i den henseende hel unik, fordi den til forskel fra mange andre kulturelle udtryksformer kan samle individer i et fællesskab og skabe kontakt mellem mennesker. Eleverne øger deres samarbejdskompetencer og har i musikken et frirum og umiddelbart talerør.

- Jeg har af flere omgange erfaret at eleverne går herfra med stor selvtillid, fordi de her får lov til at vise noget andet end de skal i timerne. Svage elever får en tro på sig selv, som de kan tage med sig over til skolearbejdet, og stærke elever oplever at blive endnu dygtigere i at udtrykke sig, siger Malene.

Aalborg Tekniske Gymnasium fik flygel foræret

Flyglet på afdelingen i Friis er blot et af eksemplerne på de musikalske tendenser, der begynder at kendetegne hverdagen på gymnasiet.

Helt uventet blev en elev tilbudt et flygel af en bekendt, som valgte at forære HTX sit dyrebare arvestykke. Flyglet, der har godt 100 år på bagen, fylder nu kantinen med sin helt egen historie, og tilføjer samtidig de nyere bygninger masser af sjæl. Glæden over gaven har allerede spredt sig med stor begejstring blandt elever og lærere.

Fester

Fester på gymnasiet

Cirka hver anden måned holder eleverne fest på gymnasiet. Begge afdelinger skiftes til at afholde festerne, men alle elever inviteres med. Hver afdeling har et festudvalg, som står for at arrangere festerne, udvælge tema, pynte op og rydde op efter festerne.

Fredagscafé

I de måneder, hvor der ikke er fest på gymnasiet, afholdes der en fredagscafé. Fredagscaféen starter når skoledagen slutter og afholdes for de elever, der er på den afdeling. 

Gallafest

Gallafesten er vores bud på en "farvel"-fest til vores 3.g'ere. Festen holder vi i maj, kort før eleverne får læseferie, og alle 3.g'ere og alle lærere er inviteret med. 

Der bliver ikke sparet på noget på denne aften. Eleverne iklæder sig gallatøj og der serveres 4-5 retters middag. Et helt særligt udvalg af 3.g'ere står for planlægningen og udsmykningen af festen, og det ender altid med at være en helt særlig og magisk aften.

Gymnasiefester i en coronatid

På Aalborg Tekniske Gymnasium overholder vi myndighedernes retningslinjer omkring Covid-19. Derfor er alle gymnasiefester og studiecaféer aflyst eller udsat på ubestemt tid.

Jamesprisen

Aalborg Tekniske Gymnasiums helt egen filmpris

Siden 2014 har Jamesprisen været en fast del af forårets festlige indslag. I løbet af skoleåret har en stor del af skolens elever lavet kortfilm som en del af undervisningen i faget kommunikation/it. En stor del af disse film indsender eleverne til Jamesprisen for at være med til at konkurrere om forskellige prestigefulde priser.

Hele arrangementet omkring Jamesprisen er elevdrevet af både nuværende og tidligere elever. For Jamesprisen er i høj grad blevet til det, det er i dag, pga. elever, der har brændt for at gøre det til noget helt særligt.

Hele vejen rundt om showet er der kælet for detaljen. Der bliver pyntet som var det kulisserne til en prom-fest i en hollywoodfilm. Lyd og lys til showet bliver der kælet for, så det optimerer oplevelsen. Showet bliver live-streamet over Facebook fordi der ofte er rift om pladserne, så de uheldige, som ikke nåede at få en billet, kan følge med hjemmefra. Juryen er fagfolk fra filmbranchen, som er hentet ind udefra. Hele aftenen emmer af en helt særlig og magisk stemning, fordi så mange elever spændt venter på, om det mon er dem, der skal op og holde en tale, når deres film vinder en af priserne.

Flere gange i årenes løb er film fra Jamesprisen gået videre til og vundet priser ved den nordjyske filmfestival Filmkraft.

 

”Jannick – i en god sags tjeneste”. Vinder af ”Bedste film” ved Jamesprisen 2017 og ”Bedste skolefilm” ved Filmkraft 2017

”Envisage”. Vinder af ”Bedste film” ved Jamesprisen 2019 og ”Bedste skolefilm” ved Filmkraft 2019

RoboTech

På Aalborg Tekniske Gymnasium har vi et frivilligt studieaktivitets-hold kaldet RoboTech, hvor vi bygger og programmerer robotter. Vi plejer at være blandt de bedste skoler i landet, når vi deltager i WRO-konkurrencen (World Robot Olympiad) og FIRST Global-konkurrencen.

I 2019 var vi faktisk så dygtige på Aalborg Tekniske Gymnasium, at vi vandt begge konkurrencer og derfor repræsenterede Danmark til de internationale konkurrencer i Dubai og Ungarn! Det var en kæmpe oplevelse at være i udlandet og konkurrere. 

På grund af Corona er de internationale events i år desværre aflyst, men de vender helt sikkert tilbage! Og uanset om vi bliver Danmarksmestre eller ej, plejer det at være nogle fede arrangementer med elever fra hele landet.


GRATIS

Der er ingen udgifter forbundet med konkurrencerne, da skolen i forvejen har alle materialer til robotterne og betaler turene til de danske konkurrencer.


FRIVILLIGT

Frem mod konkurrencerne ligger robotprogrammeringen uden for skoletid – det betyder, at du skal være villig til at bruge noget af din fritid på at nørde og lege med os andre. Som 15-timers valgfag kan man senere på året vælge ”RoboTech” som en studieaktivitet inden for skoletiden, hvor vi bruger ca. 15 timer på det – og her forbereder vi os til næste års konkurrencer.

Kasper Winther