Studiecafé

Et par gange om ugen er der studiecafé på gymnasiet, hvor du kan få hjælp til lektier og afleveringer. Der er hjælpere til stede i caféen, så du kan få hjælp til både naturvidenskabelige og humanistiske fag.

Studiecafé i en corona-tid

I denne tid, hvor Covid-19 er en del af vores hverdag, følger vi naturligvis myndighedernes anbefalinger. For ikke at blande eleverne unødigt meget på tværs af klasser og årgange, er studiecaféen derfor midlertidigt gjort virtuel og fungerer over Teams.

Der er, som altid, mulighed for at få hjælp til alle fag, og vi opfordrer alle til at benytte muligheden, selv i denne, lidt anderledes og udfordrende tid.

MUSIK

Aalborg Tekniske Gymnasium vil noget med musikken

Når Aalborgs Htx-elever bevæger sig ned af gangene hænder det ofte, at de bliver gjort opmærksomme på de nye toner der præger gymnasiemiljøet. Musikeleverne står blandt andre for underholdningen til fællessamlinger og juleafslutning.

Musikken er samlende
Malene Ludvigsen - musiklærer og ansvarlig for de frivillige musikaktiviteter - udtaler at musikken er med til at skabe en stor sammenhængskraft blandt eleverne, både for de udøvende og for dem der lytter. Musikken er i den henseende hel unik, fordi den til forskel fra mange andre kulturelle udtryksformer kan samle individer i et fællesskab og skabe kontakt mellem mennesker. Eleverne øger deres samarbejdskompetencer og har i musikken et frirum og umiddelbart talerør.

- Jeg har af flere omgange erfaret at eleverne går herfra med stor selvtillid, fordi de her får lov til at vise noget andet end de skal i timerne. Svage elever får en tro på sig selv, som de kan tage med sig over til skolearbejdet, og stærke elever oplever at blive endnu dygtigere i at udtrykke sig, siger Malene.

Aalborg Tekniske Gymnasium fik flygel foræret

Flyglet på afdelingen i Friis er blot et af eksemplerne på de musikalske tendenser, der begynder at kendetegne hverdagen på gymnasiet.

Helt uventet blev en elev tilbudt et flygel af en bekendt, som valgte at forære HTX sit dyrebare arvestykke. Flyglet, der har godt 100 år på bagen, fylder nu kantinen med sin helt egen historie, og tilføjer samtidig de nyere bygninger masser af sjæl. Glæden over gaven har allerede spredt sig med stor begejstring blandt elever og lærere.

Fester

Fester på gymnasiet

Cirka hver anden måned holder eleverne fest på gymnasiet. Begge afdelinger skiftes til at afholde festerne, men alle elever inviteres med. Hver afdeling har et festudvalg, som står for at arrangere festerne, udvælge tema, pynte op og rydde op efter festerne.

Fredagscafé

I de måneder, hvor der ikke er fest på gymnasiet, afholdes der en fredagscafé. Fredagscaféen starter når skoledagen slutter og afholdes for de elever, der er på den afdeling. 

Gallafest

Gallafesten er vores bud på en "farvel"-fest til vores 3.g'ere. Festen holder vi i maj, kort før eleverne får læseferie, og alle 3.g'ere og alle lærere er inviteret med. 

Der bliver ikke sparet på noget på denne aften. Eleverne iklæder sig gallatøj og der serveres 4-5 retters middag. Et helt særligt udvalg af 3.g'ere står for planlægningen og udsmykningen af festen, og det ender altid med at være en helt særlig og magisk aften.

Gymnasiefester i en coronatid

På Aalborg Tekniske Gymnasium overholder vi myndighedernes retningslinjer omkring Covid-19. Derfor er alle gymnasiefester og studiecaféer aflyst eller udsat på ubestemt tid.

Jamesprisen

Aalborg Tekniske Gymnasiums helt egen filmpris

Siden 2014 har Jamesprisen været en fast del af forårets festlige indslag. I løbet af skoleåret har en stor del af skolens elever lavet kortfilm som en del af undervisningen i faget kommunikation/it. En stor del af disse film indsender eleverne til Jamesprisen for at være med til at konkurrere om forskellige prestigefulde priser.

Hele arrangementet omkring Jamesprisen er elevdrevet af både nuværende og tidligere elever. For Jamesprisen er i høj grad blevet til det, det er i dag, pga. elever, der har brændt for at gøre det til noget helt særligt.

Hele vejen rundt om showet er der kælet for detaljen. Der bliver pyntet som var det kulisserne til en prom-fest i en hollywoodfilm. Lyd og lys til showet bliver der kælet for, så det optimerer oplevelsen. Showet bliver live-streamet over Facebook fordi der ofte er rift om pladserne, så de uheldige, som ikke nåede at få en billet, kan følge med hjemmefra. Juryen er fagfolk fra filmbranchen, som er hentet ind udefra. Hele aftenen emmer af en helt særlig og magisk stemning, fordi så mange elever spændt venter på, om det mon er dem, der skal op og holde en tale, når deres film vinder en af priserne.

Flere gange i årenes løb er film fra Jamesprisen gået videre til og vundet priser ved den nordjyske filmfestival Filmkraft.

 

”Jannick – i en god sags tjeneste”. Vinder af ”Bedste film” ved Jamesprisen 2017 og ”Bedste skolefilm” ved Filmkraft 2017

”Envisage”. Vinder af ”Bedste film” ved Jamesprisen 2019 og ”Bedste skolefilm” ved Filmkraft 2019

E-sport


Esport på Aalborg Tekniske Gymnasium

Esport er kommet for at blive, og mange fremtidsforskere spår, at Esport bliver en af de 21-århundredes største paradigmeskifte inden for underholdningsbranchen. Som et teknisk gymnasium er vi af den overbevisning, at Aalborg Tekniske Gymnasium bør tage en central og ledende rolle i Aalborg, når det kommer til Esport

På Aalborg Tekniske Gymnasium er det derfor blevet en mærkesag for os at understøtte din interesse for Esport og gaming ved at sikre en lang række, både lærerige og sociale arrangementer. Esport på Aalborg Tekniske Gymnasium spænder over et bredt spektrum af niveauer, alt efter om du har drømmen om at blive Esports-stjerne eller blot dyrker esport eller gaming for hyggens skyld.

Er du ikke gamer?

Esport kan fakstisk også være for dig som ikke selv gamer. Til et af vores mange arrangementer, skal vi bruge frivillige elever til at varetage nogle support funktioner. Et eksempel er f.eks. som kommentator, til online streaming af vores konkurrencer, eller som journalist der tager billeder og skriver artikler om vores events. Gør du dit arbejde godt, så skriver lærerne hjertens gerne en anbefaling til dit CV, som du kan bruge på arbejdsmarkedet.

Esport tilbud på Aalborg Tekniske Gymnasium:

  • Lan Parties: I løbet af året vil der blive afholdt en række Lan parties, hvor i som elever har muligheden for at game natten lang på skolen.

  • AATG Masters: En årlig CS:GO klasseturnering, hvor første præmien er en pose penge til et klassearrangement.

  • Elite Esport: Hvert år udvælges 10-20 af skolens bedste spillere i henholdsvis CS:GO og League of Legends, til at repræsentere skolen i DGI-YouSee Ligaen (DM i Esport).

  • Geeks Gone Wild: Fremadrettet kommer Aalborg Tekniske Gymnasium til at deltage i Nordjyllands største lan-party.

RoboTech

På Aalborg Tekniske Gymnasium har vi et frivilligt studieaktivitets-hold kaldet RoboTech, hvor vi bygger og programmerer robotter. Vi plejer at være blandt de bedste skoler i landet, når vi deltager i WRO-konkurrencen (World Robot Olympiad) og FIRST Global-konkurrencen.

I 2019 var vi faktisk så dygtige på Aalborg Tekniske Gymnasium, at vi vandt begge konkurrencer og derfor repræsenterede Danmark til de internationale konkurrencer i Dubai og Ungarn! Det var en kæmpe oplevelse at være i udlandet og konkurrere. 

På grund af Corona er de internationale events i år desværre aflyst, men de vender helt sikkert tilbage! Og uanset om vi bliver Danmarksmestre eller ej, plejer det at være nogle fede arrangementer med elever fra hele landet.


GRATIS

Der er ingen udgifter forbundet med konkurrencerne, da skolen i forvejen har alle materialer til robotterne og betaler turene til de danske konkurrencer.


FRIVILLIGT

Frem mod konkurrencerne ligger robotprogrammeringen uden for skoletid – det betyder, at du skal være villig til at bruge noget af din fritid på at nørde og lege med os andre. Som 15-timers valgfag kan man senere på året vælge ”RoboTech” som en studieaktivitet inden for skoletiden, hvor vi bruger ca. 15 timer på det – og her forbereder vi os til næste års konkurrencer.

Kasper Winther