Og vinderen blev ...

Fællessalen i Aalborg Tekniske Gymnasiums afdeling i Friis var onsdag formiddag fyldt af gode idéer. Her blev de nordjyske mesterskaber i DM i Teknologi og Erhvervscase nemlig afholdt.

HTX- og HHX-elever fra hele regionen dystede om at være kommet på den bedste, nye idé.

HHX-eleverne havde butikskæden Normal som case og skulle fremlægge koncepter, der kunne implementeres i kæden.

Var det for eksempel ikke en god ide med et helt nyt varesortiment til menneskets bedste ven, komplet med hømhømposer og godbidder?

Eller hvad med en ’outdoor media’-kampagne, hvor Normal-kæden gennem tidssvarende bliver mere synlig i bybilledet?

HTX-eleverne havde medbragt deres bud på et produkt, der kan løse en reel problemstilling, som eleverne ligeledes selv skulle komme på.

Hvordan lyder det med et aftageligt karrosseri til el-scootere for at imødekomme det lunefulde danske vejr?

Genbrugelige, nedbrydelige og bæredygtige bakker til for eksempel servering af mad?

Eller hvad med et suspenderet pakkesystem, hvor mere skrøbelige produkter kan fragtes sikkert og mere miljøvenligt end ved hjælp af det velkendte bubbleplast-system?

Sidstnævnte var, hvad Aalborg Tekniske Gymnasiums eget hold stillede med, da Casper, Christian og Simon fra 3.G på Øster Uttrup Vej præsenterede deres produktidé og prototype for dommerne.

- Det er svært at forberede sig på, fordi man ikke rigtigt ved, hvad dommerne vil spørge ind til, fortalte Christian efter fremlæggelsen, der består af 12 minutters taletid til eleverne og herefter 8 minutters spørgetid til dommerne.

- De spurgte måske lidt mere ind til nogle andre ting end dem, vi havde fokuseret på på forhånd, tilføjede Simon.

- Men det gik meget fint alligevel. Vi fik sagt det, vi havde planlagt, og fik svaret på de ting, vi kunne svare på, lød det fra Casper.

Vigtigst for de tre var det, at de selv følte, at de var kommet på en idé, der rent faktisk kunne fungere.

- Jeg tror helt sikkert, at der findes virksomheder, der kunne bruge sådan en idé som vores, lød det fra Christian, der under fremlæggelsen blandt andet pointerede, at selvom prototypen var af træ, så skulle den endelige udgave være lavet i plastik.

- Og så har det bare været spændende at arbejde med de teoretiske sider af produktet og regne ud, hvordan det kan fungere under forskellige forhold, tilføjede Simon.

Selvom eleverne følte, at fremlæggelsen gik fint og deres idé var god, så rakte det dog desværre ikke til en sejr i HTX-afdelingen af konkurrencen. Den løb holdet fra Erhvervsskolerne Aars med for deres Pillbox; en elektronisk medicindispenser, der doserer og udleverer medicin automatisk til eksempelvis demente, der ikke selv husker at tage deres medicin, og på den måde frigør en masse tid til SOSU-ansatte.

Dommerne lagde vægt på en original idé drevet af et eksisterende koncept; en forbedring af noget velkendt. Der blev også givet store roser for research-arbejdet bag konceptet, hvor eleverne havde sat sig ind i tidsforbruget i hjemmeplejen, antallet af ældre, der selv glemmer at tage sin medicin og i bund og grund en gennemtænkt løsning.

Og så gik de store smil eller fra Aars i syd til Frederikshavn i nord, for på HHX-siden var det Frederikshavn Handelsskole, der løb med sejren, da de til Normal havde udtænkt en julekampagne forklædt som et mobilspil.

Dommerne lagde vægt på den i det hele taget gennemførte idé og især én vigtig detalje i form af et socialt bidrag; Normal skulle lade én krone per login gå til Julemærkefonden.

De to hold kan nu se frem til at skulle deltage ved finalen i DM i Teknologi og Erhvervscase, der afholdes på Børsen i København i slutningen af september.