Nyt samarbejde med australsk college

På Aalborg Tekniske Gymnasium har vi gennem flere år med succes udbudt en særlig international studieretning, Global Tech, hvor vores elever som en del af deres HTX-uddannelse oplever et semesters studier på et australsk college (North Coast TAFE, Kingscliff). Nu udvider vi vores internationale aktiviteter med et nyt udvekslingssamarbejde med endnu et college down under.

I første omgang får vi besøg af fire elever og én lærer fra Matthew Flinders Anglican College – et privat alment gymnasium ca. 40 km nord for Brisbane, som udbyder, hvad der svarer til STX, men med fokus på naturvidenskab. 

– Formålet med samarbejdet er styrke vores internationale profil og nå til en samarbejdsaftale om faste udvekslinger af elever og lærere, der kan styrke begge skolers internationale naturvidenskabelige og kommunikationsfaglige profiler, udtaler vicerektor Gitte Rye Larsen fra Aalborg Tekniske Gymnasium.

Hun oplyser, at Matthew Flinders Anglican College for nylig har udvidet deres bioteknologiske faciliteter og desuden har en laboratoriechef med en fortid hos DTU og Novo Nordisk. Gymnasiet var derfor ekstra åbent over for at etablere et skandinavisk samarbejde. 

Bor hos danske internationale elever

De første australske elever, vi får besøg af, er to piger og to drenge på 15-16 år. Eleverne skal bo hos danske værtsfamilier, som selv har haft børn i vores internationale klasse. De australske elevers besøg strækker sig over fire uger fra 9. september til 7. oktober. De ledsages af en lærer i én uge, som er med for at se de nye pædagogiske metoder, som bruges i undervisningen i fagene teknik, teknologi og matematik på Aalborg Tekniske Gymnasium. 

De australske elever følger undervisningen i 1.g hos den internationale klasse på Aalborg Tekniske Gymnasium, hvor de bl.a. deltager i en tredages studietur til København som en del af undervisningen i kommunikation/it og samfundsfag. Her besøger de DR og Christiansborg og debatterer med Alternativet. Og så bliver der også lidt tid til sightseeing og en kanalrundtur i den danske hovedstad.

De fire australske elever skal også følge undervisningen i den internationale 3.g-klasse, der er kommet hjem fra deres semester i Australien. Skemaet byder desuden på Dansk Naturvidenskabsfestival, som Aalborg Tekniske Gymnasium hvert år er en del af i Aalborg Zoo. Og så oplever de australske unge naturligvis dansk kultur i døgndrift.

Vil du gerne selv være international student?

Hvis du selv er interesseret i en international HTX-uddannelse, så husk, at du kan få meget mere at vide, når vi holder åbent hus den 19. november 2016 og til informationsaftner i januar 2017.