HTX-elever designer containerhjem

Som en del af Aalborg Bæredygtighedsfestival arbejder elever fra Aalborg Tekniske Gymnasium i uge 36-37 med at forvandle containere til midlertidige, bæredygtige hjem for socialt udsatte.

Design er ikke kun fancy møbler til høje priser. Design kan også handle om social bæredygtighed. Det er pointen, når 3.g-elever fra studieretningerne Industrielt design og Oplevelsesdesign på Aalborg Tekniske Gymnasium i disse uger arbejder på at skabe bo-enheder ud af 20’-containere til socialt udsatte som en del af deres undervisning i faget design.

To containere er placeret på græsplænen over for havnen ved Aalborghus Slot, og med udgangspunkt i oplæg fra Kirkens Korshær og DC Supply skal HTX-eleverne så udforme deres bud på en konceptløsning: Hvordan kan man opføre 15-20 bo-enheder, der kan fungere som én samlet bebyggelse og midlertidig beboelse i ca. tre år? Og hvordan kan man i samme bebyggelse indrette en form for deleøkonomisk værksted, hvor lokale kan låne værktøj og lignende? 

Eleverne arbejder med hele designprocessen – fra inspirationssøgning, skitsering og modellering til praktisk indretning og implementering.

Kom til fernisering!

Onsdag den 14. september kl. 13:00 slutter projektet med fernisering og åbningstaler ved borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen og direktør for TECHCOLLEGE Michael Johansson.

Umiddelbart herefter (ca. kl. 13.45) præsenterer eleverne deres løsningsforslag som 1:5-modeller, på plancher og med korte mundtlige oplæg.

Alle er velkomne!

HTX-elever fra studieretningerne Industrielt design og Oplevelsesdesign på Aalborg Tekniske Gymnasium designer containerhjem til socialt udsatte på Aalborg Bæredygtighedsfestival 2016

Se billeder fra ferniseringen på Facebook!