1.g’erne skal vælge studieretning

I november holdt vi studieretningsmesse. Her kunne alle 1.g’ere på Aalborg Tekniske Gymnasium blive klogere på de 10 studieretninger, vi udbyder. Hver studieretning lavede en fin udstilling, hvor 1.g’erne både kunne se nogle af de projekter, der er lavet, og snakke med nogle af de ældre elever om, hvordan det er at følge studieretningen.

Efter et grundforløb i begyndelsen af 1.g, skal vores elever nemlig vælge studieretning, de vil følge resten af deres HTX-uddannelse.

På Aalborg Tekniske Gymnasium har vi 10 studieretninger:

Fysikkens Verden 

Der har vægt på tekniske og fysiske fænomener, matematiske sammenhænge og naturvidenskabelig tankegang. (Fysik A + Matematik A)

Bioteknologi 

Der har vægt på bioteknologi og udvikling af medicin, forskning i biobrændsel, fremstilling af brændsel, øl og mejeriprodukter. (Bioteknologi A + Matematik A)

Naturens Kemi 

Der tager udgangspunkt i naturen, der omgiver os, og menneskekroppen – helt ned på celle- og molekyle-niveau. (Kemi A + Matematik A)

Naturvidenskab og Innovation

Der handler om at bruge naturvidenskab til at udvikle produkter og løsninger på internationale problemstillinger. (Teknologi A og Matematik A)

Oplevelsesdesign 

Der handler om udvikling af produkter, byer, teknologi eller udstillinger – med virksomheder som referenceramme. (Teknologi A og Design B)

Industrielt Design

Der bruger idéudvikling til at udvikle kreative løsninger på problemer i samarbejde med lokale virksomheder. (Teknologi A og Design B)

GAMETECH 

Der arbejder med spil som redskaber, der kan være med til at løse problemstillinger i den virkslige verden. (Kommunikation/it A og Programmering B)

MEDIATECH 

Der har fokus på produktion og formidling af fx hjemmesider, video, plakater, magasiner, sociale medíer m.m. (Kommunikation/it A og Samfundsfag B)

GLOBALTECH 

Der har et halvt års studieophold i Australien og fokus på internationale relationer, interkulturel forståelse m.m. (Kommunikation/it A og Samfundsfag B)

Beredskabslinjen

Der kombinerer de tekniske fag med samfundsorienterede emner og idræt. Oftest med cases fra politiet, forsvaret m.m. (Engelsk A, Samfundsfag B og Idræt B)


Se billeder fra Studieretningsmessen her: