Following Firefighters – 3.Z'ere er finalister i talentkonkurrence

Tobias, Mads og Rasmus fra 3.Z præsterede super flot den 29. marts til semifinalen i talentkonkurrencen ”Unge forskere” i kategorien ”Technology” på Aalborghus Gymnasium.

Eleverne havde arbejdet med et projekt, "Following Firefighters", hvor de havde fået en ide til, hvordan man ved hjælp af avanceret teknologi kan redde mennesker ud af brændende bygninger. Idéen går ud på, at man skaber en forbindelse mellem den brandmand, der er i den brændende bygning og redningsmandskabet uden for bygningen. Personer uden for bygningen kan så via avanceret teknologi agere øjne for den brandmand, der er i bygningen, som ikke kan se noget pga. røg, og dermed hjælpe med at lokalisere eventuelle personer, som fortsat opholder sig i bygningen.

Tobias, Mads og Rasmus gik videre til finalen i "Unge forskere"-konkurrencen, som foregår den 24.-26. april i Forum i København.

Du kan se de tre drenge og deres idé i et klip fra TV2 Nord tirsdag den 29. marts – fra 32:07 til 33:08 lige her:

Tobias, Mads og Rasmus fra Aalborg Tekniske Gymnasium er videre til finalen i Unge Forskere-konkurrencen med deres idé "Following Firefighter"