Vi flyver med varmluftballon

I anledning af vores Åbent hus-dag har vi fået udskiftet vores gamle varmluftballon med en ny med vores logo på.

Vi holdt generalprøve i dag for at checke at alt fungerede som det skulle – og det gjorde det!

Ballonen er 5 meter i diameter og den bærer en gondol på ca. 7,5 kg. I den er der nogle små gasflasker til brænder og vågeblus som styres via Bluetooth fra en Android tablet.

Tablet’en kører en app, som er skrevet af en elev på et af vores programmeringshold som en del af hans eksamensprojekt. Med app’en kan vi fra jorden tænde for brænderen og holde ballonen i luften. Derudover kan man fra app’en kaste noget ballast af, hvis der er brug for det. Ballonen er udstyret med temperaturfølere, der kan registrere temperaturen to steder inde i ballonen under flyvning og data kan derefter eksporteres til f.eks. Excel-regneark til analyse. Programmeringsholdet havde flere gode ideer som f.eks. at bruge en ultralydssensor, der kan måle afstanden til jorden. Det næste hold skriver måske et autopilot-program, så den selv kan holde sig i luften – det ville være sejt!

Vi flyver nogle gange med ballonen, når vi i klasserne arbejder med emnet opdrift. Eleverne kan bruge deres viden om opdrift og idealgasligningen til at regne på hvor meget vægt ballonen kan lette med, ud over gondolen.

Vi håber på godt vejr på lørdag, det vil sige svag vind og ingen nedbør.

Så kan vi få den højt op – i snor, selvfølgelig – så mange kan finde vej ud og besøge os til Åbent hus kl. 10-13.