Sigrid er årets dygtigste til matematik

Sigrid Schrøder Jensen fra 2.q scorede 19 ud af 20 mulige point ved Georg Mohr-konkurrencen i 2016. Dermed er hun den på Aalborg Tekniske Gymnasium, der har klaret sig bedst. Suverænt bedst, faktisk. Også når man kigger på de tidligere år. Der har ikke før på skolen været en elev med så mange point. Men det må også siges at være fuldt fortjent. Sigrid og hendes veninde Johanne fra 2.q har været i skarp træning til konkurrencen.

Frivillig hygge-matematik

Siden august har de to piger afholdt et frivillig matematik-hold efter skoletid, hvor de har undervist alle, der havde lyst til at komme, i matematik. Det hed ”Hygge-matematik”, og de arbejdede med opgaver af den type, der skal besvares i Georg Mohr.

Matematik er sjovt

”Vi var med sidste år, men vi syntes, vi savnede noget mere forberedelse til konkurrencen”, fortæller Sigrid, som helt generelt synes, at matematik er sjovt. ”Det handler om at få ideer til at løse opgaverne. Du beviser noget selv. Altså det er dine egne evner, der gør, at du kan løse opgaverne”.

Tre drenge på andenpladsen

Tre elever deler andenpladsen med 16 point: Christian Bøgh Larsen, Mikkel Ullits Thomsen og Simon Brun Olsen. De, Sigrid og 34 andre har alle fået over 12 point, og disse 38 elever fra Aalborg Tekniske Gymnasium er dermed kvalificerede til anden runde af Georg Mohr, som afholdes i januar. Her venter fire timer med sværere opgaver, og vinderne herfra kan repræsentere Danmark ved internationale matematikkonkurrencer – bl.a. Den Internationale Matematikolympiade – som Det danske Matematiklandshold.

Fire elever fra AATG med 16 og 19 point i matematikkonkurrencen Georg Mohr

Georg Mohr var en dansk matematiker

Georg Mohr-konkurrencen afholdes over to runder. Konkurrencen er opkaldt efter den danske matematiker Georg Mohr, som levede i 1600-tallet. Elever fra alle gymnasiale uddannelser i Danmark kan deltage i konkurrencen. Aalborg Tekniske Gymnasium har gjort 1. runde obligatorisk for alle skolens elever, så vi hvert år kårer skolens dygtigste elev og skolens dygtigste klasse.