1.q er ualmindeligt dygtige til matematik

En 1.g-klasse markerede sig helt exceptionelt ved årets landsdækkende matematikkonkurrence Georg Mohr. I 1.q opnåede 11 af 23 elever nemlig at få diplom. Normalt opnår omkring 7 elever diplom i de gode matematikklasser – dvs. klasser med matematik på højt niveau. 1.q fik altså halvanden gang så mange som gode klasser normalt gør, og det er værd at bemærke, at klassen er 1.g. Oftest er det 2.g- eller 3.g-klasser, som har haft matematik på højt niveau i flere år, der bliver skolens bedste – men i år satte en 1.g-klasse altså de ældre årgange til vægs. 1.q er på studieretningen Fysikkens Verden.

Det kræver mindst 10 point ud af 20 at få diplom i Georg Mohr konkurrencen. I år opnåede 98 ud af ca. 650 deltagende elever fra Aalborg Tekniske Gymnasium diplom. Den dygtigste elev på skolen i år fik 19 ud af 20 mulige point.

Adgang til det danske matematiklandshold

Aalborg Tekniske Gymnasium sender hvert år alle klasser til Georg Mohr-konkurrencen, der består af to runder. I første runde skal eleverne i løbet af halvanden time besvare 20 opgaver – 10 med multiple choice, og 10 med udregning af et facit. Konkurrencens formål er dels at stimulere interessen for matematik ved at udfordre eleverne med sværere opgaver og dels at udvælge deltagere til det danske matematiklandshold.

Matematiklandsholdet repræsenterer Danmark i internationale matematikkonkurrencer – herunder Den Internationale Matematikolympiade, IMO.

Matematiklandsholdets 20-25 medlemmer findes blandt vinderne i 2. runde. Alle, der har fået 12 point eller derover, kvalificerer sig til 2. runde, som foregår i januar 2017. 38 elever fra Aalborg Tekniske Gymnasium fik 12 eller flere point.

Georg Mohr konkurrencen er opkaldt efter en dansk matematiker fra 1600-tallet. Elever fra alle gymnasiale uddannelser kan deltage i konkurrencen. Efter første runde går ca. 1.000 elever over hele landet videre til anden runde, hvor de kæmper om 20-25 pladser på matematiklandsholdet.