Klar til finalen i Nordjyske Nyskabere

To grupper fra Aalborg Tekniske Gymnasium gik den 4. november videre til finalen i Nordjyske Nyskabere 2015: "Following firefighter" fra 3.Z og "Nice Cube" fra 3.U. Stort tillykke til eleverne! 

Nordjyske Nyskabere er Regionsrådets innovationskonkurrence for unge på de nordjyske ungdomsuddannelser. Målet med konkurrencen er at styrke deltagernes lyst og evne til at få nye ideer, udvikle dem og forsøge at realisere dem.

For at kunne deltage i konkurrencen skal man være en del af et hold på 3-5 personer, der går på en ungdomsuddannelse i Nordjylland, dvs. eud, hhx, stx, htx eller hf. Man skal have en ny og god idé, som har potentiale til at kunne realiseres, og som kan skabe værdi.

Idéen bag "Following firefighter" er at gøre det muligt for brandmænd at indrapportere deres positioner under kraftig røgudvikling. Idéen bag "Nice Cube" er at forlænge tidsperioden, hvor kaffen har "den perfekte temperatur" i din kop.

Bedømmelseskriterier

  • Værdiskabelse
  • Nytænkning og originalitet
  • Realiserbarhed
  • Formidling

Til finalen er vores to grupper oppe mod elever fra Hjørring Gymnasium og HF, Thisted Handelsgymnasium og Thy-Mors HF&VUC. Vi tror på sejr!


Konkurrencens program

16. september 2015: Idétjek, Megaspringhallen, Nordkraft
5.-6. oktober 2015: 2-dages workshop om idéudvikling, Tranum Strand Kursus og Feriecenter
7.-8. oktober 2015: 2-dages workshop om idéudvikling, Tranum Strand Kursus og Feriecenter
4. november 2015: Semifinale, Gigantium, Aalborg
4. december 2015: Finale, Utzon Centret, Aalborg