James-prisvindere nu i DM for kortfilm

Den helt store vinderfilm "Just a Shitty Monday" fra Aalborg Tekniske Gymnasiums filmfestival 'JamesPrisen' er nået helt til finalen i den store DM-konkurrence for amatørfilmagere, The Next Film Festival 2015 – et DM for amatørfilmmagere, der afholdes i slutningen af august og er en del af den prestigiøse Odense Filmfestival. 

Her får du instruktør Søren Wepers reaktion:

– Jeg modtog helt overraskende en mail midt i eksamenslæsningen om, at vores film var nået til finalen, hvilket var noget af et chok. Hele holdet og jeg selv havde aldrig forventet at høre mere fra filmfestivalen. Jeg er dybt taknemmelig for den opmærksomhed, vores film har fået, og det viser blot mulighederne for, at et kortfilmsprojekt i skolen kan blive til noget større, hvis man blot lægger nogle ekstra kræfter i, siger en meget overvældet Søren Weper.

Finalen består af et tredages ophold med workhops, et møde og en snak med de bedste filmfolk i Danmark samt den store prisuddeling, hvor præmierne strækker sig fra kontante pengebeløb til den helt store pakke – alt hvad man skal bruge til en ny professionel filmproduktion inklusive udstyr, konsulenter, penge, postproduktion og tæt kontakt til et stort filmselskab.

– Nu må vi jo se, hvad der så skal ske. Vi har jo ikke vundet noget endnu, men bare oplevelsen af at deltage i festivalen glæder vi os meget til – vi skal i hvert fald til Odense, siger Søren Weper.

Vindere af James Prisen 2015 på HTX