Filmevents får eleverne op af stolene

I fremtiden vil eleverne på Aalborg Tekniske Gymnasium også kunne prøve kræfter med at lave film og deltage i diverse filmevents på gymnasiet.
”Vi har oplevet en stigende interesse for at dyrke filmmediet”, fortæller Malene Ludvigsen der underviser i mediefag på Aalborg Tekniske Gymnasiet, og derfor fik den ide at lave en egentlig filmfestival hvor eleverne får tid og ressourcer til at fordybe sig i alt fra manuskriptskrivning til filmteknisk kunnen.

Uddeling af filmpris
Film på HTXJames Prisen, som prisuddelingen hedder på Aalborg Tekniske Gymnasium, blev til sidste år og var en øjeblikkelig succes med over 100 deltagende – og der er intet der tyder på, at tilslutningen bliver mindre i år. 
”Eleverne er meget spændte på forårets begivenhed og opsatte på vinde. Det er klart at konkurrenceelementet gør at de giver sig selv fuldt ud når vi nærmer os prisuddelingen, men det hele bunder i kærlighed til film og det fællesskab der fødes i skabelsen af elevernes egne historier”, vurderer Malene Ludvigsen og tilføjer: ”Det er interessant for os lærere at se hvilke temaer de sætter på dagsordenen, og hvordan de hver især formidler det de har på hjerte. På den måde får vi jo et meget bedre kendskab til de tanker og refleksioner som eleverne gør sig som individer.

 

Filmklubben Vitaskop
Til foråret vil endnu et nyt tiltag præge htx-elevernes bevidsthed. Den nye filmklub, Vitaskop, afholder sit første arrangement, og der forventes stor opbakning til dette nye underholdende og lærerige tiltag.
”Med vores nye filmklub fanger vi ikke kun dem der er interesseret i at lave film, men også dem der elsker at se film, være undersøgende og analyserende”, fortæller Malene Ludvigsen. Filmklubben skal udfordre eleverne med en kombination af oplæg fra lærere, filmfremvisning og diskussion. Det er meget positivt at det endnu engang er lykkedes at samle lærerkræfter omkring et arrangement som er med til at styrke det sociale miljø på skolen.

Mediefag – en populær nyhed
Medier på htx valgfagFor de elever der slet ikke kan få nok af film, har gymnasiet i år satset på Mediefag som nyt valgfag. Det har vist sig at være et godt match, for lige netop den teknisk-kreative del er htx-elevens styrke. De har derfor også udvist stor begejstring for det nyindkøbte optage- og redigeringsudstyr der bruges flittigt.
”Jeg har flere elever, der allerede har erfaringer med at filme inden de starter. Det betyder at elevproduktionerne har et højt filmteknisk niveau”, fortæller Malene Ludvigsen. Dertil kommer, at eleverne generelt er meget selvhjulpne og kompetente når det kommer til tekniske færdigheder.

Faget er en kombination af teoretisk-analytiske og kreativt-praktiske færdigheder, der hver fylder lige dele i undervisningen, og det giver plads til alsidige arbejdsformer. Noget htx-eleverne er bekendte med, og det glæder Malene Ludvigsen: ”Jeg har en stærk elevgruppe, der virkelig er motiveret, og det er altafgørende, når det handler om at levere et godt produkt. Her føler jeg mig som lærer meget privilegeret”.

Det er fedt at være htx-elev
”Der er ingen tvivl om, at det er fedt at være htx-elev i Aalborg lige i øjeblikket. Vi har for længst bevist at vi er et stærkt alternativ til det almene gymnasium. På Aalborg Tekniske Gymnasium både kan og vil vi bredden og eliten. Der skal være plads til at nørde, men også et socialt rum til at dele og udfolde sin passion. Derfor bruger vi nu langt flere ressourcer end tidligere på at danne de sociale rammer for eleverne, og det har en meget givende effekt. De mange alsidige arrangementer skaber et godt gymnasiemiljø, hvor eleverne gennem faglig og social interesse styrkes i fællesskabet”, slutter Malene Ludvigsen.