Tre HTX-elever fra Aalborg vandt forskerpriser

Steffen Skindbjerg Pedersen, Johan Frederik Schou Christensen og Emil Aarre Sørensen, Aalborg Tekniske Gymnasium, fik overrakt andenpræmien af undervisningsminister Christine Antorini og Hans Kongelige Højhed Prins Joachim

Man kan nå langt med en god idé. For tre elever på Aalborg Tekniske Gymnasium har en god idé betydet, at de nu skal deltage i en international konkurrence i Houston, USA, og kommer til at besøge et forskningscenter i Brasilien, USA, Japan eller Kina.

Steffen Skindbjerg Pedersen, Johan Frederik Schou Christensen og Emil Aarre Sørensen, der for to år siden blev udvalgt til at deltage i et særligt HTX-undervisningsforløb, Science Talent College, deltog søndag og mandag i konkurrencen ”Unge forskere” i Forum, København. Her fremlagde de deres arbejde med at bekæmpe multiresistente bakterier i svinestalde.

Andenplads og sponsorpris 

Tirsdag kunne de så høste gevinsterne af deres arbejde i form af en andenplads i ”Life science”-kategorien og en sponsorpris. Andenpladsen betyder, at de tre unge forskere fra Aalborg Tekniske Gymnasium modtager 10.000 kroner og en rejse til den internationale forskerkonkurrence ”I-SWEEEP” i Houston, USA.

Sponsorprisen kommer fra den danske bioteknologiske virksomhed Novozymes i form af et rejselegat, der giver de tre HTX-elever et to-ugers ophold på et af Novozymes forsknings- eller produktionssteder i USA, Brasilien, Japan eller Kina – efter eget valg.

Multiresistente bakterier 

Med deres forskningsprojekt har de tre elever fra Aalborg Tekniske Gymnasium kastet sig ud i løsningen af et voksende problem. Den udbredte brug af antibiotika i svinestalde betyder, at der her er et perfekt miljø for udvikling af multiresistente bakterier. Bakterier der måske er den største trussel mod menneskeheden. Her har Steffen Skindbjerg Pedersen, Johan Frederik Schou Christensen og Emil Aarre Sørensen valgt at arbejde med en løsning, hvor ”gode” bakterier - i form af mælkesyrebakterier – bekæmper de sygdomsfremkaldende bakterier.

Foto: Steffen Skindbjerg Pedersen, Johan Frederik Schou Christensen og Emil Aarre Sørensen, Aalborg Tekniske Gymnasium, fik overrakt andenpræmien af undervisningsminister Christine Antorini og Hans Kongelige Højhed Prins Joachim