Nanna gik catwalk i London

“See the World – Visit London” lyder den engelske hovedstads turistmotto, og en elev på Aalborg Tekniske Gymnasium kom i høj grad til at se en verden ved at besøge London – modens verden.

Nanna Gordon Lemvig går på HTX-linjen Oplevelsesdesign – tidligere ”Idé og design” – og i forbindelse med uddannelsen var klassen nogle uger i London. Her var Nanna i praktik hos designeren Gill Harvey, der primært arbejder med brude- og festkjoler.

Blev tilbudt modeljob

”Når vi fik en masse kjoler hjem, så fik jeg lov til at prøve dem, så vi kunne se, om der var noget, der skulle ændres,” fortæller Nanna Gordon Lemvig. ”Det endte så med, at den ene af cheferne, Irving Goodman, tilbød mig et modeljob til et kæmpe modeshow, fordi han syntes, at kjolerne passede så godt til mig.”

”Han var så sikker på, at jeg kunne være med til at sælge en masse kjoler, at han tilbød at betale hotelophold og andre udgifter, hvis jeg blev nogle ekstra dage i London, når resten af klassen rejste hjem. Jeg skulle kun betale den nye flybillet.”

Og da både forældre og Aalborg Tekniske Gymnasium var med på idéen, var Nanna ikke et øjeblik i tvivl: ”Det var en fantastisk mulighed, så den tog jeg da straks imod.”

Skiftede kjoler hele tiden

På den måde kom Nanna Gordon Lemvig til at deltage i ”White Gallery 2014”. Det var et kæmpeshow med nogle af de dygtigste designere. Her havde Gill Harvey et showroom, hvor indbudte kunder og forretningsforbindelser i løbet af to dage kunne se designerens kreationer.

”Gill Harvey laver mest nogle specielle brudekjoler med en masse perler i nærmest vintage-stil, og jeg prøvede både brudekjoler og festkjoler,” fortæller Nanna Gordon Lemvig. ”Den første dag skulle jeg tage kjoler på efter kundernes valg. Så det endte med, at jeg prøvede vildt mange kjoler i løbet af ingen tid. Det var bare på med kjolen, ind og gå en lille catwalk mens der blev taget billeder og så ud og få en ny kjole på.”

”Den anden dag på ”White Gallery” var det lidt mere afslappet. Der gik jeg rundt i vores showroom, hvor vi havde en masse kjoler hængende, og skulle kun skifte en gang i mellem.”

Fik mange kontakter

For Nanna, der gerne selv vil være designer, var det ikke blot en stor oplevelse, men det betød også, at hun fik mange kontakter inden for modeverdenen.

”Det var helt vildt, og jeg blev også blevet tilbudt et job til næste års show,” slutter Nanna Gordon Lemvig.

Nanna fra Aalborg Tekniske Gymnasium gik catwalk i London

Foto: Lady in Red – Nanna Gordon Lemvig bar bl.a. denne festkjole fra Gill Harvey, da hun var model i modeshowet “White Gallery 2014” i London.