Adgangskrav og optagelse

Optagelse

Adgangskravene til HTX-uddannelsen er de samme som til de andre gymnasieformer.

I 8. klasse skal du have et gennemsnit på 5,0 i dine afsluttende standpunktskarakterer for at opfylde de faglige forudsætninger for at blive vurderet uddannelsesparat til gymnasiet. Uddannelsesparathedsvurderingen omfatter også dine personlige og sociale forudsætninger.

I 9. klasse skal du have et gennemsnit på 5,0 i dine afsluttende standpunktskarakterer for fortsat at opfylde de faglige forudsætninger for at blive vurderet uddannelsesparat til gymnasiet.

Til afgangseksamen skal du bestå og bekræfte dit faglige niveau fra UPVen i de lovbundne prøver for at kunne komme direkte på gymnasiet.

Hvis du vurderes ikke-uddannelsesparat og ligger under 6,0 i gennemsnit i de lovbundne prøver fra folkeskolens afgangseksamen, har du mulighed for at søge om optagelse via en faglig optagelsesprøve og samtale.

Der findes forskellige alternativer for de få, der ikke bekræfter deres niveau ved afgangseksamen, kontakt UU eller en studievejleder for at høre nærmere om disse.

 

Ansøgning og valg af studieretning

Du søger ind via Den Koordinerede Tilmelding på www.optagelse.dk. Der er ansøgningsfrist den 1. marts. Søger du senere skal du til en optagelsesprøve, dette gælder selvom du opfylder alle optagelseskrav. Du får svar på din ansøgning i april måned.

I din ansøgning skal du skrive, hvilken af gymnasiets adresser du ønsker at starte på. Dit endelige valg af studieretning sker i oktober i slutningen af grundforløbet.

Ønsker du at søge ind efter den 1. marts, kan du kontakte en studievejleder og høre om dine muligheder.

 

børne- og undervisningsministeriets hjemmeside ug.dk kan du læse mere om overgangen fra grundskole til gymnasiet.