Mainz

Et europæisk samarbejde mellem gymnasier fra Tyskland, Østrig, Frankrig, Spanien og Danmark

Som en del af gymnasiets Erasmus Projekt ”Future Food 2021” besøgte studieretningen Bioteknologi i december 2018, Berufsbildende Schule i Mainz. Projektet handler denne gang om ’Future Food’ og ved besøget her var fokus på ’food trends’ og kommunikation.

Om turen fortæller holdet selv:
- Vi fik det bedste indblik i hverdagen for vores tyske værter både på skolen og i byen Mainz. Ud over at besøge den tyske skole, var vi på rundvisning på sukkerfabrikken Südzucker. Her så vi en stor del af produktionen fra sukkerroerne kommer til fabrikken med lastbil, til hvordan de behandles i processen indtil de til sidst er omdannet til det fineste sukker. Vi var på besøg ved kemigiganten BASF, hvor vi først var på udendørs rundvisning, og derefter fik lov til at besøge deres store besøgscenter. Her kunne vi selv få en lille oplevelse af nogle af de mange interessant ting BASF er en del af. Der var små forsøg og en masse information om virksomheden fra hvordan det hele startede, til den store og meget indflydelsesrige virksomhed den er i dag. Vi var også på besøg i Gutenberg Universitets kantine, hvor vi kom ind og så hvordan de forskellige køkkener fungerer. Alle besøg blev yderligere interessante af, at vi hørte en masse om stederne og kunne stille spørgsmål til personer derfra, som har fingeren på pulsen med, hvad der foregår i virksomhederne og hvordan de arbejder.

Herudover fik eleverne en skøn og udfordrende oplevelse i en indendørs klatrepark, der var forskellige restaurantbesøg på programmet, og så var en stor del af studieturen det sociale. Eleverne boede nemlig ved værtsfamilier, hvor de rigtigt fik et indblik i, hvordan det er at være tysk gymnasieelev, og ved en masse gode snakke og hyggelige stunder, fik de også en god forståelse for, hvordan det er at være gymnasieelev i de andre deltagende europæiske lande – og det er slet ikke så forskelligt fra at være dansk gymnasieelev, selvom der på nogle punkter alligevel er nogle ret store forskelle.