2.g'er udviklede nordjyske fødevarevirksomheder

Fredag den 19. februar var kulminationen på et smagfuldt teknologiprojekt for 2.g'er fra studieretningerne Industrielt design og Matematik i livet. Elevernes opgave var at udvikle en fødevare med relation til Nordjylland i en fiktiv virksomhed og udtænke en passende emballage til fødevaren – alt sammen med fokus på oplevelsesøkonomi.

Eleverne havde opbygget deres egne messestande i aulaen på Øster Uttrup Vej for bedst muligt at kunne præsentere deres produkter for dommerpanelet, som bestod af en uddannelsesleder fra gymnasiet, en kokkefaglærer fra Tech College og en kommunikationsmedarbejder, også fra Tech College.

De kritiske dommere besøgte de syv stande én efter én, og eleverne havde fem minutter til at præsentere deres fødevare, emballage og forretningskoncept, før dommerne måtte smage og stille spørgsmål. Naturligvis var et hold 1.g'er også tilstede som nysgerrige publikummer og ivrige smagsprøveaftagere.

Og der var blevet udviklet nogle virkelig spændende specialprodukter:

  • En Korny myslibar med rødmyrer fra Hammer Bakker
  • Frk. Madsens Flødeboller med havtornsmag
  • Sdr. Waxlev æblekageis (3. plads)
  • Kefirbaseret æble- og hyldeblomstcider
  • Kryddersnaps med hindbær- og blåbærsmag, baseret på vildmosekartofler
  • Gourmetchips af vildmosekartofler (2. plads)
  • Gaia Café og bæredygtige cookie-blandinger (1. plads)

Alle grupper havde lagt et stort arbejde i deres produkt, i deres messestand, i deres præsentation, i deres emballage, i deres forretningskoncept – eller det hele på én gang! Vindergruppen blev Gaia Café, for her havde Julie, Karoline og Sebastian tydeligvis arbejdet ekstra grundigt med det hele.

Se billeder fra messen her.